Haberler

GetirAraç’tan yıllık 5 milyon kiralama

GetirAraç araç kiralamada büyümeye devam ediyor. Yıllık hacim ise giderek artıyor. GetirAraç Yönetim Kurulu üyesi Çağlar Ergin, 2021 yılında MOOV’un yüzde 75 hissesini Anadolu Grubu’ndan satın aldıklarını, daha sonra uyum sürecinden geçtiklerini ifade ederek açıklamalar yaptı. Ergin, GetirAraç’ın İstanbul ve İzmir’de 4 bin araçla hizmet verdiğini belirterek filolarının yenilendiğini, konforlu araçlar sunduklarını kaydetti.

GetirAraç CEO’su Emre Ayyıldız ise şunları söyledi: “Kentlerde ulaşımı olumsuz etkileyen birçok faktörle karşı karşıyayız. Bunlardan biri de araç yoğunluğu. TÜİK rakamlarına göre bu yılın ekim ayı itibarıyla sadece İstanbul’da 3,5 milyon otomobil bulunuyor. 5 yıl önce bu rakam 2,8 milyon adet seviyesindeydi. Sadece 5 yıl içinde araç sayısının dörtte bir oranında arttığı bu tablo, trafik yoğunluğunun mevcut çözümlerle kolay aşılamayacağını açıkça ortaya koyuyor”

2023 yılında uygulama üzerinden 5 milyon defa kiralama yapıldığının altını çizen Ayyıldız, üye sayısını da 2.5 milyonun üzerine çıkarttıklarını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu