Haberler

Yeni Chery modellerini İstanbul Park’ta test ettik

Yakın zamanda Türkiye pazarına girecek olan Chery, 3 yeni SUV modelini basın mensuplarıyla tanıştırdı. Etkinliğe katılan basın mensuplarının yakından inceleyerek, yol koşullarında da ilk kez denedikleri Omoda 5, Tiggo 7 PRO ve Tiggo 8 Pro modelleri, 2023’te Türkiye yollarıyla buluşacak.

1.6 TGDI motor ve 7DCT otomatik seçeneği ile geliyor

Omoda 5, Tiggo 7 PRO ve Tiggo 8 Pro modelleri, Chery’nin en yeni teknolojileriyle Türkiye pazarına girecek. Her üç model de Chery tarafından geliştirilen üçüncü nesil ACTECO serisi 1.6 TGDI motorla donatılmış durumda. Motor, maksimum 197 HP maksimum güç ve 290 Nm maksimum tork üretiyor. Modern teknolojinin nimetlerinden yararlanan motor, iHEC yanma sistemi gibi beş temel teknoloji sayesinde yüzde 41 termal verimlilikle Çinli motorlara öncülük ediyor ve “Yılın En İyi 10 Motoru” arasında yer alıyor. Motorla kombine edilen ıslak çift kavramalı GETRAG 7DCT şanzıman, motorun gücünü yola etkin bir şekilde aktarırken yakıt ekonomisini de destekliyor, yüksek verimlilik seviyesine katkı sağlıyor. İster ani şerit değiştirme manevraları olsun, ister orta devirlerde ani hızlanmalarda olsun, güç aktarma sistemi, gaz emirlerine anında hızlanma ile cevap veriyor ve hızlı vites geçişleriyle sürüş keyfini destekliyor. Test sürüşündeki üç SUV model, ürün stratejisi ve hedef kitle açısından farklılaştırılıyor. Basın mensupları her biri ürünü kullanarak, her bir modelin ürün stratejisini yakından inceleme fırsatı buldu.

Chery’nin ilk global modeli Omoda 5

Omoda 5, Chery tarafından geliştirilen ilk küresel araç olarak öne çıkıyor. Tüm dünyadaki müşterilerin beklentilerine uygun olarak Chery Omoda 5; genç, yeni, göz alıcı ve iddialı tasarımına ek olarak zengin ekipmanıyla kısa zamanda çok sayıda sipariş almayı hedefliyor.

1.6 TGDI motor ve 7DCT şanzıman kombinasyonu yüksek çekiş gücüyle heyecan uyandıran bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Özellikle orta devirlerden itibaren kendini daha da belirgin bir şekilde hissettiren çekiş gücü, devir seviyesiyle birlikte artarak devam ediyor. Yüksek çekiş gücü tüm devir bandı boyunca sürücüyü heyecanlandırmaya devam ediyor. Omoda 5, EKO/Normal/Spor olmak üzere üç sürüş modunu kullanıma sunuyor. Spor modu, daha canlı bir sürüş deneyimi için motoru minimum 2000 d/d seviyesinde tutuyor. Omoda 5, 0-100 km/s hızlanmasını 7,8 saniyede tamamlıyor.

Tiggo 7 Pro dikkat çekici görünüyor

Chery Tiggo 7 Pro, lüks kompakt SUV segmentinde şık görünüm ve sürüş konforuna odaklanan müşterileri hedefleyerek giriş seviyesini belirliyor. Tiggo 7 Pro, görünüm olarak Tiggo ailesinin tasarım dilini benimsiyor. Tiggo 7 Pro, sürücü ve ön yolcuyu sarmalayan kokpit tasarımıyla dikkat çekiyor. 12 inçlik tam LCD gösterge paneli, 10,25 inçlik merkezi dokunmatik kumanda ekranı ve 8 inçlik dokunmatik LCD klima ekranı, pek çok premium SUV rakiple yarışabilecek seviyede iddialı bir tasarıma sahip. LCD ekran, yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran ve klima ekranı arasındaki etkileşim, yenilikçi bir kullanıcı arayüzü oluştururken, güncel teknolojilerle bağlanılabilirlik uyumuyla da albenisini artırıyor.

Chery Tiggo 7 Pro, T1X platformu üzerinde yükseliyor. Yol bozukluklarını etkin bir şekilde sönümlemek üzere ayarlanan uzun stroklu süspansiyon sistemi, asfalt yollar dışında asfalt harici zeminlerde de gelişmiş konfor seviyesi sağlıyor. Yine aynı süspansiyon ve şasi kurulumu, lastiklerin her zaman yere güvenle basmasını sağlayarak üstün yol tutuş özellikleri dışında üstün fren performansı da sağlıyor. TIGGO 7 PRO, 100-0 km/s fren ölçümlerinde kaydettiği 37,48 metrelik değerle sınıfındaki rakiplerini geride bırakıyor.

7 koltuklu Amiral Gemisi: Tiggo 8 Pro

Chery Tiggo 8 Pro, başarıya ve kaliteli yaşama odaklanmış müşterilere yönelik, 7 koltuklu, büyük hacimli bir SUV. Markanın Türkiye’deki Amiral Gemisi pozisyonunda konumlandıracağı Chery Tiggo 8 Pro, hem statik hem de hareket halindeyken, “Karadaki Üst Sınıf Kabin” deneyimini, premium konfor duygusuyla yaşatıyor.

Üstün konfor özelliklerinde şasi önemli bir sorumluluk üstleniyor. TIGGO 8 PRO, MacPherson bağımsız ön süspansiyon ile, çok bağlantılı arka süspansiyonun kombinasyonu ve konfor odaklı kurulum ile gelişmiş bir seviye sunuyor. Özellikle hız tümseklerinden geçerken hissedilen sarsıntıyı filtreleme performansı, vaat edilen konforu fazlasıyla karşılıyor. TIGGO 8 PRO’nun süspansiyon sistemi, keskin dönüşlerde kabini stabil tutmak ve gövde salınımlarını azaltmak üzere destek sağlıyor. SUV, heybetli gövdesine karşın hafif ve geri bildirimi yüksek direksiyon sistemi sayesinde esnek ve kıvrak kullanım özellikleri sergiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu