Yenilik

Citroen C4 X elektrikli, dizel ve benzinli olarak Türkiye’de

Dünya lansmanı Türkiye’de gerçekleştirilen yeni Citroen C4 X, Türkiye’de satışa sunuldu. Segmentinde 3 motor seçeneğiyle satışa sunulan tek model olan C4 X, dizel, benzinli ve elektrikli olarak tercih edilebilecek.

Citroen C4 X’in giriş seviyesi modeli 1.2 litrelik benzinli ve manuel vitesli versiyon olacak ve 722 bin TL’den satışa sunulacak. Otomatik benzinli versiyonun fiyatı ise 828 bin TL’den başlıyor. Dizel/otomatiğin giriş versiyonu 873 bin TL olarak açıklandı.

Citroen E-C4 X tam elektrikli versiyonla 360 km civarında menzile sahip
Genel yayın yönetmenimiz Mahmut Hayırlıoğlu, yeni Citroen modelini Madrid’de test ediyor.

Elektrikli sadece online satılacak

Citroen C4 X elektrikli versiyonla da satışa sunuldu ve elektrikli aracın sadece online olarak satılacağı açıklandı. 100 kW motora sahip E-C4 X, 909 bin TL’den satılıyor.

C4 ve C5 X modelleri arasında konumlanan araç 4600 mm uzunluğa, 1800 mm genişliğe, 1525 mm yüksekliğe ve 2670 mm aks mesafesine sahip. Aracın bagaj kapasitesi ise 510 litre oldu.

C4 modeli gibi şirketin CMP platformu üzerine yapılan Citroen C4 X, tam elektrikli versiyonunda 100 kW (136 hp) güç ve 260 Nm tork üreten bir elektrik motorla geliyor. 50 kWh kapasiteye sahip lityum-iyon batarya ile donatılan modelin 360 km civarında menzili olacak. 0-100 km/s hızlanmasını 9.5 saniyede tamamlanan elektrikli C4-X 150 km/s maksimum hıza çıkıyor. Bataryası 100 kW DC hızlı şarj ile 30 dakikada yüzde 0’den yüzde 80’e ulaşabiliyor.

Selen Alkım: “Otomobil Severlere Daha Önce Sunulmamış Bir Seçme Özgürlüğü Sağlıyoruz”

Ülkemizde yeni yılla birlikte satışa sunulan Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X ile ilgili bir değerlendirme yapan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım; “Yenilenen model yelpazemize ek olarak markamızın yüksek adetlere ulaşmasındaki kilit modelimiz Citroën C4 X’i, lansman anından itibaren hem benzinli hem dizel motor seçeneklerinin yanı sıra %100 elektrikli versiyonunu da aynı anda satışa sunarak ülkemizde bir ilke imza atıyoruz. Böylelikle otomobil severlere daha önce sunulmamış bir seçme özgürlüğü sağlıyoruz. Sadece geniş motor seçenekleriyle değil,  4 farklı donanım paketi ve özgün tasarımıyla da Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, müşterilerin bakış açısına göre konumlanan bir otomobil olacak. Yeni Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, kompakt 4 kapılı otomobil ile kompakt SUV tasarım kodlarının birleştirerek, sınıflararası yepyeni  bir tür olarak otomobil severlerin kalbini fethetmek için yollara çıkıyor” dedi.

Donanım seçenekleri neler?

Citroën C4 X’te Feel, Feel Bold, Shine ve Shine Bold olmak üzere 4 farklı donanım paketi sunulurken elektrikli ë-C4 X sadece, en yüksek donanım seçeneği olan Shine Bold versiyonuyla tercih edilebiliyor. Tüm modellerde ABS, ESP, lastik basınç uyarısı, yokuş kalkış desteği, acil durum yardımı, ön, yan ve perde hava yastıkları, hız sabitleyici ve limitleyici, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, ön ve arka elektrikli camlar, otomatik ön farlar, 6-yöne ayarlanabilen sürücü koltuğu, 1/3’e 2/3 katlanır arka koltuklar, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon standart olarak sunuluyor. Donanıma bağlı olarak, şerit konumlandırma asistanı, uzun far asistanı, açılır tavan, LED gündüz farı ve ışık imzası, ECO-LED ön farlar, arka karartılmış cam, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 10 inçlik renkli dokunmatik TFT ekran, 5 inçlik dijital gösterge, kablosuz Carplay ve Android Auto, navigasyon, Head-up Display ekran, 6-yöne ayarlanabilen yolcu koltuğu, ön ısıtmalı koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ve akıllı tablet desteği gibi donanımlar ile Citroën C4 X model ailesi kişiselleştirilebiliyor.  

Donanım listesini tablomuzdan inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu