Yenilik

Maserati, yeni GranTurismo’nun örtüsünü kaldırdı

İtalyan spor otomobil üreticisi Maserati, GranTurismo V6 ve tam elektrikli GranTurismo Folgore’yi gösterdi. Gelecek yıldan itibaren yollara çıkacak ikinci nesil GranTurismo, ilk nesle göre 50 bin euro daha pahalı olarak 200 bin euro civarında satılacak.

GranTurismo’nun tam elektrikli versiyonu olan Folgore, Maserati’nin ilk tam elektrikli aracı olacak. Onu gelecek yıl tam elektrikli GranCabrio izleyecek ve Grecale SUV izleyecek.

3 elektrikli motora sahip

GranTurismo Folgore biri önde ve ikisi arkada olmak üzere üç elektrik motoruna sahip. 750 HP güç üreten aracın 1350 Nm torku var. 92.5 kWh bataryaya sahip araç 450 km menzile sahip.

Folgore, Trofeo and Modena V6 versiyonları ile aynı platformu kullanıyor ve bu yüzden çoğu tam elektriklilerden farklı olarak düz batarya paketine sahip değil. Bu araçta T şekilli bir batarya paketi bulunuyor ve normalde V6 motorunun yerinde bataryanın bir bölümü yer alıyor. 800 volt teknolojisiyle hızlı şarj edilen Folgore, 270 kW hızda şarj edilebiliyor. 100 km menzil için ise 5 dakika yeterli oluyor.

V6 motor büyük heyecan sunuyor

GranTurismo’nun benzinli Trofeo and Modena V6 versiyonları artık Ferrari kaynaklı V8’leri değil 3.0 litre V6 motoru kullanıyor. Bu motor ilk kez 2021 yılında MC20’de yer almıştı. 1795 kg ağırlığa sahip V6 GranTurismo’nun satılan en hafif dört koltuklu spor otomobil olduğu iddia ediliyor.

Trofeo versiyonu 542 HP güce sahip ve aracın maksimum hızı 320 km/s. 0-100 km/s hızlanması ise 3.5 saniye olarak açıklandı. Modena versiyonu ise 483 HP üretiyor ve 302 km/s maksimum hıza çıkıyor. 0-100 km/s hızlanması ise 3.9 saniye. Her iki araçta da sekiz ileri otomatik şanzıman bulunuyor ve her iki araç da dört çeker sürüşe sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu