Yenilik

Peugeot 308 de elektriklendi

Peugeot markası, içten yanmalı motorlu 308’lerin ardından şimdi de elektrikli modellerini tanıttı. Peugeot e-308, station ve hatchback olarak gösterilirken her iki aracın da tek şarjla 400 kilometreden daha fazla menzili olacağı açıklandı.

Tüm performans ve teknik verileri henüz açıklamayan Peugeot, son homologasyonları bekliyor. Ancak aracın 54 kWh bataryaya sahip olduğunu ve elektrik motorunun da 156 HP güç ürettiğini biliyoruz.

Segmentinin en verimlisi mi olacak?

Peugeot bu aracı tanıtırken aynı zamanda yaptığı çalışmalarla da verimliliğe fazlasıyla odaklandı. Bunun için aracın üzerinde bazı aero çalışmaları yapıldı ve yeni aero verimliliği yüksek 18 inç jantlar eklendi. Fransız marka, C segmentinde aracın verimlilik konusunda referans noktası olacağını ifade ediyor. Buna göre 100 km’de 12.7 kWh enerji tüketimi olacak e-308, 400 volt alt yapısıyla hızlı şarja da imkan veriyor.

EMP2 platformu üzerine yapılan aracın bataryası yüzde 20’den yüzde 80’e kadar 25 dakikadan daha kısa sürede dolabilecek. Bununla birlikte sürüş modlarında yer alan Fren modu sayesinde aracı fren pedalına basmadan sürüşün büyük bölümünde tek pedalla kullanmak da mümkün olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu