Motor Sporları

Belçika GP’sinde Red Bull şov yaptı

Sezonun merakla beklenen yarışlarından biri olan Belçika Grand Prix’sine Red Bull Racing ve son şampiyon Max Verstappen damga vurdu. 2022 sezonunun 14. yarışı olan Belçika’da, Red Bull takımı duble zafere imza attı.

Damalı bayrağı ilk sırada geçen Verstappen ise, motor değişikliği nedeniyle yarışa 15. başlamasına rağmen galibiyet almayı başardı. Her ne kadar Ferrari pilotu Carlos Sainz yarışa pol pozisyonundan başlasa da, Red Bull otomobilleri açık ara hızlıydılar ve onlara kimse karşı koyamadı.

Hamilton’ın ilk tur kazası yarışın ilginç anlarından oldu.

Yarışın sonunda en yakın rakibi olan takım arkadaşına 17 saniyenin üzerinde fark atan Verstappen, ilk sırayı aldı. İkinci olan Perez’i Carlos Sainz Junior izledi. Mercedes GP pilotu Russell ise dördüncü sırayı aldı. Lewis Hamilton ise ilk tura Alonso ile yaşadığı temasın ardından hasar nedeniyle aracını durdurmak zorunda kaldı.

Bu sonuçlarından ardından Verstappen, en hızlı tur puanını da almasıyla puanını 284’e çıkardı. İkinci olan Perez 191 puanla şampiyona da ikinci oldu. 188 puanlı Leclerc ise üçüncü sırada yer alıyor. Takımlar Şampiyonası’nda lider Red Bull ikinci sırada yer alan Ferrari ile puan farkını 118’e çıkarmayı başardı.

Max Verstappen bu zaferle ikinci şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu