HaberlerMotor Sporları

Resmi açıklama: Audi F1’e giriyor

Bir süredir merak edilen konu netleşti. Audi Formula 1’e giriş yapacağını resmi olarak açıkladı. Belçika Grand Prix’si öncesinde gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla birlikte Audi, 2026’dan sonra Formula 1’e giriş yapacağını açıkladı. Audi Formula 1’de takım olarak değil motor tedarikçisi olarak yer alacak.

Yeni motor kurallarının açıklanmasıyla birlikte Audi Formula 1’e sıcak bakmaya başladığını söyledi ve geçtiğimiz günlerde açıklanan kuralların ardından onayı verdiğini belirtti.

2026’da elektrik motorunun daha fazla önem kazanacağı yeni güç ünitesi kurallarında V6 benzinli motor ise yerini koruyacak. Ayrıca tamamen yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş bir yakıt kullanılacak.

Uzun zamandır devam eden söylentiler VW Grubu çatısı altında Porsche’nin de F1’e gireceği yönünde. Yakın zamanda o kanattan da bir açıklama gelebilir. Edinilen bilgilere göre Audi’nin Sauber takımına motor tedarik etmesi bekleniyor. Porsche ise Red Bull Racing takımına motor sağlayacak.

2026’tan itibaren geçerli olacak kurallarla birlikte elektrik motoru 400 kW ile neredeyse içten yanmalı motor kadar güçlü olacak. Toplamda 1000 HP’yi geçecek araçlar, tamamen farklı yarışlar izlememize yol açabilir. 2026 F1 sezonunu şimdiden heyecanla beklemeye başladık.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu