Sektörel

OYDER’den Yönetmeliğe Tam Destek

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), Ticaret Bakanlığı’nın “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti” hakkında yaptığı yönetmelik değişikliği paralelinde açıklamalarda bulundu.

OYDER Başkanı Dr. Altuğ Erciş, yeni uygulamanın öneminin altını çizerek şunları söyledi bu yönetmeliğe verdikleri destekler hakkında konuştu.

Erciş, “Kararın belli bir süreyi kapsayacak şekilde geçici çıkartılmış olması, bakanlığımızın sektör dinamiklerimize güvendiğini ve sorunların global etkilerden kurtulunca düzeleceğine inandığını göstermektedir. Sektörümüzde dönem dönem ortaya çıkan fırsatçı yaklaşımları ortadan kaldıracağına inandığımız bu uygulamanın, hem Yetkili Satıcılar üzerindeki haksız iddiaları hem de yüksek kazanç peşinde koşan haksız rekabetçileri ortadan kaldıracağına inanıyorum. OYDER olarak, sektörümüzün alışık olduğu kayıtlı ve düzenli ticareti destekleyen her türlü uygulamanın yanında olduğumuzu, dönemlik kazançlar peşinde koşarak bu değerli sektörü zedeleyenlere de karşı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

Bu yönetmeliğin önümüzdeki günlerde, tüketiciyi zora sokan yüksek ikinci el fiyatlarına ne kadar etkisi olacağını merakla takip ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu