Yenilik

TESLA MODEL Y

SESİ KISIN, ARACI TAKİP EDİN

Elon Musk’ın tüm saçmalıklarına karşın şirketi bir başka harika otomobil yaptı.

Model Y’yi kullanın ve Elon Musk’un tüm Twitter saçmalıkları, safsataları, öfkesi ve yatırımcıları kutuplaştırması kaybolup gitsin. Şimdiden birçok elektrikli rakip çıktı ama Tesla konumunu koruyor. Tesla bu aracın sağdan direksiyonlu versiyonunu yapmaya başladı ve Mart ayından itibaren bunu sunacak. Sürüşü gerçekten etkileyici. Long Range giriş
seviyesi model 54 bin sterlin. Gaz pedalına bastığınızda çift motorlu Tesla yola bir canavar gibi atılıyor. Trafiği akıcı bir şekilde aşıyorsunuz. 

0-100 km/s hızlanması 4.8 saniye. Bu yeterli gelmediyse Performance versiyonunu alırsanız hızlanma süresi 3.5 saniyeye düşüyor. Eğlence düzlük hızlarıyla sınırlı değil. Etli direksiyon hızlı çalışıyor ve otomobil çevik tepkiler veriyor. Model Y’yi viraja soktuğunuzda gövde yere sağlam basıyor ve Michelin lastikler de güveni artırıyor. Dokunmatik ekran görsel şölen olarak yerini korumaya devam ediyor. Yine de sesli kontrol biraz kullanışsız. Apple CarPlay’in de daha kolay ulaşılır olmasını tercih ederdim. Tesla’nın Seviye 2 sürüş asistanları diğer herhangi bir rakibi kadar iyi (sensörler, koniler dahil olmak üzere etrafınızın 3 boyutlu resmini yapıyor) ancak henüz tam otonom sürüş yapılamadığı için bunu almanıza gerek yok. Diğer kusurları arasında 20 inç jantlarla gelen sert sürüş. Özellikle tümsekli yollarda bunu hissediyorsunuz. Sürüş pozisyonu küt burnun aşırı yanları nedeniyle daha iyi görüş açısı sağlamamasına karşın fazla yüksek.

Ayrıca bazı rakiplerine göre otoyolda daha fazla rüzgar ve lastik sesi çıkıyor. Yine de Model Y, iddialı menzili (resmi olarak 500 km’nin üzerinde), Tesla’nın şarj ağına erişim ve geniş, pratik kabiniyle elektrikli SUV’ların referans noktası gibi hissettiriyor. Ayrıca oldukça da eğlenceli. 

BİLMENİZ GEREKENLER
Nedir? Model 3’ün yüksek tavanlı versiyonu. Teknik özellikleri nedir? Çift elektrikli motorla 469 HP/575 Nm üretiyor.
Kimleri hedefliyor? Ailesi olan ve sürüş yapmayı seven elektrikli araç tutkunlarını. Ne zaman alabilirim? Şimdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu