MotorsikletTest Sürüşü

YAMAHA TRACER 700 Rakiplerinden İddialı

Bu ayki konuğum Yamaha Tracer 700, yol tutuşu, emniyeti, ekonomikliği ve görüntüsüyle benden tam puan aldı. Üstelik rakipleri ile mukayese edildiğinde fiyat kalite açısından oldukça avantajlı.

Bu ayki konuğum Yamaha Tracer 700, yol tutuşu, emniyeti, ekonomikliği ve görüntüsüyle benden tam puan aldı. Üstelik rakipleri ile mukayese edildiğinde fiyat kalite açısından oldukça avantajlı. Son bir kaç yıldır ülkemizde ve dünyada yaşananlar inanılmaz. Sanki herşey yeniden dizayn eiliyor, pandemi, savaşlar, ekonomik krizler… Ben kendi yaşadığım sürede bugüne kadar bu kadar karanlık bir dönemden geçmedim, umarım bütün bunların en yakın zamanda sonu gelir ve güzel, aydınlık günler geri gelir.

En sevdiğim mevsim ilkbahar başlıyor

Özellikle motosiklet tutkunları için harika bir dönem, zaten herkes bunalmış durumdayız. İnsan kendini bir parça olsun dışarı atmak, rahatlamak istiyor. İşte şimdi tam motosiklet kullanma, rüzgarı yüyünde hissetme zamanı… Bir de akaryakıt bu kadar pahalı olmasaydı!.. Motosikleti çok soğuk veya çok sıcak hava şartlarında kullanmak benim için hep sıkıntı olmuştur. Elbette bu dönemlerde de çok yol yaptım ama ne kadar sıkı giyinsende kışın üşüyorsun veya ne kadar hafif giyinsende yazın çok sıcaklarda terliyorsun. İşte ben bundan çok hoşlanmıyorum. Benim için ideal sıcaklık 17-25 arası olmalı, işte bu sıcaklıkta ancak ilkbahar veya sonbaharda yaşanıyor.

Bu ayki konuğum Yamaha Tracer 7
Tracer 7, neredeyse her sürüş durumunda size yüksek düzeyde konfor ve dinamik tarzıyla heyecan verici bir performans sunmak için tasarlanmış ve üretilmiş bir motor Çapraz düzlem teknolojili EU5 uyumlu CP2
motor, her viteste etkileyici hızlanma için doğrusal tork üretiyor. Bunun yanı sıra, kompakt şasi ve ayarlanabilir süspansiyon, her virajı hızlı ve hassas bir şekilde almak için tasarlanmış. Yeni nesil aerodinamik gövde, ikili LED farlar ve agresif çekik gözlü pozisyon lambaları ile motosikletin modern tasarımını ve güçlü görünümünü destekliyor. Uzun yola uygun ergonomisi, geniş gidonu ve ayarlanabilir ön camıyla bu çok yönlü, orta ağırlıklı motosiklet, bir sonraki yolculuğunuz için her zaman hazır. 2 silindirli, 4 zamanlı, sıvı soğutmalı, DOHC, 4 supaplı ve 689 CC motor hacmine sahip bu motor 11.5:1 sıkıştırma oranı ile rakiplerine göre oldukça avantajlı. 6 vites olarak dizayn edilmiş ve 6500
dev/dk’da maksimum tork 68 Nm. Her ne kadar motor oldukça agresif olsa da yakıt tüketimi 100 kilometrede 4,3 litre ve bu oldukça iddialı bir rakam. Motorun toplam ağırlığı 196 kg, yakıt tankı 17 litre ve sele yüksekliği 835 mm.

Bir bakışta Yamaha Tracer 7 yi incelersek
Agresif yüzlü yarım karenaj, yüksek torklu CP2 EU5 uyumlu motor, çift LED farlar, pozisyon lambaları ve sinyaller, sınıfının en hafif motoru, ayarlanabilir ön ve arka süspansiyon, tek el ile ayarlanabilen aerodinamik ön cam, konforlu ergonomi ile yola hükmeden sürüş pozisyonu, sürücü ve yolcu için daha fazla konfor, daha az yakıt ile daha uzun mesafe sürüş imkânı sağlıyor. LCD gösterge paneli ise çok fonksiyonlu…
Özellikle Japon motosiklet firmalarına hayranım, sürekli bir gelişim içindeler. Artık ARGE’yi tamamen kendileri yapıyorlar ve diğer uzak doğu firmaları Japonlar’dan kopyalıyor. Yamaha son yıllarda yaptığı ataklarla çok önemli mesafeler kat etti. Bunların en önemli göstergelerinden biri Tracer 7’dir. Yol tutuşu, emniyeti, ekonomikliği ve görüntüsüyle benden tam puan aldı. Üstelik rakipleri ile mukayese edildiğinde fiyat kalite açısından oldukça avantajlı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu