Test Sürüşü

Audi E-Tron

Audi’nin ilk tamamen elektrikli seri üretim modeli Audi e-tron yeni SUV modeli, sportifliği ve günlük kullanımı bir araya getiriyor. Elektrikli dört tekerlekten çekişle birlikte iki elektromotoruyla etkileyici bir performans ve kıvrak sürüş özellikleri sağlıyor.

Audi’nin tamamen elektrikli SUV modeli e-tron sportif performansı ve günlük konforlu şehiriçi kullanımı bir araya getiriyor. Elektrikli dört tekerlekten çekişle birlikte iki elektromotoruyla etkileyici bir performans ve kıvrak sürüş özellikleri sağlıyor. Büyük yüksek voltajlı batarya, WLTP sürüş döngüsünde 400 kilometreden fazla menzil sunuyor. Evde ve sürüş anında olmak üzere farklı şarj çözümleriyle kullanıcı, ödün vermeden elektrikli sürüşün keyfini çıkarabiliyor.

Audi e-tron, spor, aile ve eğlenceye yönelik bir elektrikli SUV. 4.901 milimetre uzunluğa, 1.935 milimetre genişliğe ve 1.616 milimetre yüksekliğe sahip. Markanın diğer tam boy modelleriyle aynı ferahlığı ve rahatlığı sunuyor. 2.928 milimetre dingil mesafesi ile Audi e-tron, valizleriyle birlikte beş yolcuyu rahat ettiren geniş bir iç hacim sunuyor. 660 litrelik bagaj elektrikli SUV’u uzun yolculuklar için uygun hale getiriyor.

Her yol koşulunda üstün performans

Verimlilik, performans ve sessizlik. Audi e-tron, yeni bir teknoloji çağının sürüş deneyimini temsil ediyor. 300 kW’a kadar sistem gücü ve 664 Nm torkuyla iki elektromotor, elektrikli SUV’u güçlü, emisyonsuz ve sessiz bir yol arkadaşına dönüştürüyor. Henüz ilk hareket anından itibaren kullanıma sunulan yüksek tork sayesinde oluşan yüksek çekiş gücü ile Audi e-tron 0-100 km/s hızlanmasını 5,7 saniyede tamamlıyor. Hızlanma elektronik olarak sınırlandırılan 200 km/s ile son buluyor. Elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemi yeni nesil quattro her türlü yol ve hava koşulunda. e-tron, özellikle karda gibi düşük sürtünme seviyesine sahip yol yüzeylerinde üstün sürüş dinamikleri sunuyor.

Yüksek verimlilik

Audi e-tron, WLTP döngüsünde tek bir şarjla 400 kilometreden fazla menzile ulaşabiliyor., Bu değerde elektrikli SUV’un menzilinin yüzde 30’unu oluşturan yenilikçi enerji geri-kazanım sisteminin payı büyük. Sürücü gaz pedalını bıraktığında serbest seyir geri-kazanımı veya fren pedalına bastığında fren geri-kazanımı yoluyla olmak üzere elektrikli SUV enerjiyi iki şekilde geri kazanıyor.

Elektromotorlar her iki durumda da bir jeneratör görevi görüyor ve Audi e-tron’un kinetik enerjisini elektrik enerjisine dönüştürüyor. 0,3 g’a kadar yavaşlama anında elektrikli SUV sadece elektromotorlarla yavaşlıyor. Sürüş süresinin yüzde 90’ından fazlasında sistem böyle çalışıyor. Tekerlek frenleri, sadece sürücü fren pedalını kullanarak 0,3 g’den fazla yavaşladığında devreye giriyor. Frenler, yeni bir elektrohidrolik sistem sayesinde son derece hızlı tepki veriyor. Audi, bu konsepti seri üretim elektrikli bir araçta kullanan dünyanın ilk üreticisi. Örneğin, Audi e-tron 100 km/s’den fren yaparken maksimum 300 Nm ve 220 kW ile elektrik gücünü geri-kazanabiliyor. Bu, sistem enerji girdisinin yüzde 70’inden fazlası anlamına geliyor.

Akıllı şarj çözümleri

Audi e-tron’daki büyük yüksek voltajlı batarya, 95 kWsa’e kadar enerji depolayabiliyor ve böylece uzun menzil için gerekli olan enerjiyi sağlayabiliyor. Günlük kullanımlarda genelde şarj istasyonlarında durmaya gerek kalmıyor. Tatil gibi uzun yolculuklarda, seri üretim otomobillerde bir ilk olan 150 kW’a kadar doğru akım (DC) ile şarj etmek üzere hızlı şarj istasyonları kullanabiliyor. Bu, Audi e-tron’un yaklaşık yarım saatte bir sonraki uzun mesafe yolculuğuna hazır olması anlamına geliyor. Elektrikli SUV, 11 kW’a kadar alternatif akımla (AC) şarj edilebiliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak 22 kW seçeneği de sunuluyor.

Audi, standart mobil şarj, 230 voltluk ev tipi priz veya 400 voltluk üç fazlı priz olmak üzere evde şarj için çeşitli çözümler sunuyor. Opsiyonel “connect” şarj sistemi, şarj gücünü ikiye katlayarak 22 kW’a kadar çıkarıyor. Bir ev enerji yönetim sistemi ile birlikte, elektrik daha ucuz olduğunda şarj etme veya çatıda bir fotovoltaik sistem varsa güneş enerjisi ile şarj etme gibi akıllı işlevler bulunuyor. Audi kullanıcıları, myAudi uygulamasıyla akıllı telefonları aracılığıyla tüm şarj işlemlerini ve araca binmeden önce klima kontrolünü sağlayabiliyor.

Audi, standart mobil şarj, 230 voltluk ev tipi priz veya 400 voltluk üç fazlı priz olmak üzere evde şarj için çeşitli çözümler sunuyor.

Elektrifikasyon görselleştirildi

Audi e-tron, Audi tasarımının temel felsefesini yansıtıyor, ancak bunu yeni tasarım ayrıntılarıyla elektrik çağına taşıyor. Markanın SUV modellerinden biri olarak Audi e-tron, dikey çıtalara sahip sekizgen tasarımlı Singleframe bir ızgarayla donatılıyor. Gövdesi büyük ölçüde kapalı ve platin grisi ile sunuluyor. Bu da onu tamamen elektrikli bir model olarak tanımlıyor. Matrix LED farların alt kenarındaki dört yatay destek, gündüz yanan farlardaki e-tron’a özgü imzayı oluşturuyor. Bu bölüm ilk defa doğrudan farlara entegre ediliyor. Siyah eklerle birlikte marşpiye alanının tasarımı,
bataryanın konumunu ve Audi e-tron’un enerji merkezini görselleştiriyor. Arkada, geniş difüzördeki çıtalar egzoz borularının olmamasına dikkat çekiyor. Şarj kapağındaki e-tron logosu
ve isteğe bağlı olarak sunulan fren kaliperleri yüksek voltaj işareti olarak turuncu uygulanıyor. Geniş, havadar iç mekânda da renkli vurgular kullanılıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu