Teknoloji

Morgan’ın Yeni Super 3’ü

Morgan, ilginç aracını nasıl daha kullanıcı dostu hale getirdi?

Morgan, ikonik üç tekerlekli aracını yenilemek için sıkı bir çalışma içerisindeydi. Artık bu araca Super 3 adını verdiler. Yeni hafta sonu savaşçısı daha kullanışlı hale getirildi. Tabii üç tekerlekli tavansız bir araç ne kadar kullanışlı olabilirse…

V-ikiz motor, üç tekerlekli Morgan’da öne çıkıyordu fakat sıkılaşan emisyon yönetmelikleri nedeniyle bunun yerini 1.5
litre üç silindirli Ford motoru aldı. 117 HP güç üreten motor aracın içerisine 1932’de Morgan F-Type’a gönderme yapacak şekilde konumlandırıldı. Güç tek arka tekere, Mazda’dan alınan akıcı beş ileri manuel şanzımanla iletiliyor. 0-100 km/s hızlanması yedi saniye civarında olacak. Aracı zorlamaya yeterince cesaretliyseniz 210 km/s hıza çıkabiliyor.

Tüm detayları burada bulabilirsiniz. Morgan bu aracın şimdiye kadarki en iyi yapılandırılan model olduğunu söylüyor. Yeni Super 3’te yer alan her şeyin bir fonksiyonu var.

YAKIN PLAN
SUPER 3’ÜN
FONKSİYON
EL FORMU

İLGİNÇ BURUN
Super 3’ün oluklu ön tarafı, bir ayırıcı gibi çalışıyor. Ön panjurun ilginç şişkinliği, klimanın kasnağı
için (yine de ısıtma özelliği yok). Morgan’ın geleneksel ahşap yapısı kullanılmadı; bunun yerine sadece
çok güçlü ve hafif alüminyum var.

KİLİT ALTINDA
Morgan aracınızda saklamak için bir aksesuar rayı geliştirdi. İngiliz şirket Quad Lock, Morgan ile çalışarak özel bir telefon tutacağı da yaptı.

YOLDAN ÇIKMAYIN
Morgan araç içi navigasyonun genel olarak dikkat dağıtıcı olduğunu söylüyor ama nereye gittiğinize yardımcı olacak
bir pusula tarzı gösterge alabiliyorsunuz. Beeline (motosikletçiler de kullanıyor) tarafından yapılan gösterge, dönüşlerde sizi rahatsız etmeyecek şekilde direksiyona monte edilebiliyor.

AKSESUAR ÇILGINLIĞI!
Arka tarafa valiz taşıma aparatları yerleştirebiliyorsunuz. Hatta bunu özel bir bagaj setiyle de alabilirsiniz (içerisinde bardaklık da var). Morgan ve Malle London valizlerde işbirliği yaptı ve yumuşak çantalar da aksesuar raylarına takılabiliyor.

MUTLU BİR KUYRUK
Morgan böyle olacağını söylüyor. V-ikiz motorun kendine has sesi gitse de, Ford’un üç silindirli motoru için fabrikada özel akustik bir çalışma yapıldığı söyleniyor. Bunu duymak için sabırsızlanıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu