Test Sürüşü

McLaren 720S

Jüriler, 2017 ve bu otomobil gelene kadar McLaren Automotive’i göz önünde bulundurmuyordu. Bu araç, efsanevi F1 rakibi olan 720S’ti.

Bedford yakınlarında akılda kalacak nadir bir gündü. Devasa bir uçak hangarında saatlerimizi 720S gibi özel bir otomobilin harika detaylarını inceleyerek geçiriyoruz. McLaren Automotive’in 6 yaşında olan aracı hala çok güzel.
Modern McLaren araçların ilki olan 12C, kullananları etkilemeyi başaramamıştı. Onun yerine gelen 650S de öyle. P1 ise etkileyici olsa da, 900 bin sterlinlik fiyatıyla sınırlı bir üretimdi. 570S’in sürüşü eğlenceli olsa da Audi R8 rakibi gibi bir konumdaydı ve Maranello’dakilerin uykusunu kaçıracak türden değildi. Ardından 720S geldi. Diğer süper sporlar gibi görünmüyordu ve hala da öyle. McLaren’in nerede farklılaştığını sorduğunuzda 720S hemen öne çıkar. Farlarından itibaren dikkat çeker. Kaslı ve zarif hatlarıyla çift turbo V8’in güzel sesini bir araya getiriyor.

V8’in güzel sesini bir araya getiriyor. 2017’nin sonunda üç büyük İngiliz aylık otomobil dergisinde, spor
otomobil testlerinin tümünde kazanan 720S olmuştu. İtalya’da birileri soğuk terler içerisinde uyanmıştı. Aniden F1 ve Gordon Murray şaheseri, modern McLaren’lerde kendini göstermeye başladı. Yeni McLaren yeniden bir referans noktası olmayı başarmıştı. 720S hızlı, özel ve yenilikçiydi. F1’in sürüş deneyimini paylaşıyordu. Çok güçlüydü ama kontrollü ve hassastı. Onu kullandıktan sonra deneyimi asla unutulmuyordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu