Sektörel

HYUNDAI KONA

Sırrı Kaputun Altında

Hyundai Kona, ağır makyajın ardından neredeyse her motor tipine sahip olarak geri döndü. Elektrikli motor seçenekleri dışında benzinli, dizel hibrit seçeneği de bulunan Kona’da genç tüketiciler için 198 PS günde N Line versiyonu da Türkiye’de satılıyor. 280 PS gücündeki Kona N ise henüz ülkemizde satılmıyor.

B-SUV sınıfı rekabete en açık olan segment. Busınıfında dikkat çekmek için cesur olmak gerekiyor. Hyundai Kona, B-SUV sınıfında cesareti ile önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Yeni nesil motorlar ve artırılan teknolojilerle makyajlı Kona ikonlaşan tasarımını makyajla güçlendirip Hyundai markasının yeni tasarım felsefesini de yansıtıyor.

Makyajla birlikte içten yanmalı motorları yenilenen Kona’da 1.0T 120 PS benzinli ve 1.6 CRDI 48V hibrit destekli 136 PS dizel motor seçenekleri göz doldurdu. Türkiye’de serinin en güçlüsü ise 1.6 turbo beslemeli benzinli motor oldu. 198 PS gücündeki bu motor, sınıfı için de oldukça iddialı. Türkiye’ye getirilmeyen 280 PS gücündeki motor ise sınıfının da üzerinde bir güç ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu sayımızdaki konuğumuz Kona N Line, makyaj sonrası sportifleşen Kona’yı farklı bir seviyeye taşıyor. Bir B-SUV’den beklenenden fazla sportif detaya sahip olan Kona N Line, hem gözü hem ruhu doyuran bir yapıya sahip. Makyajla birlikte yenilenen ön tasarıma ek olarak N Line’da oldukça sportif tasarım sunuluyor. Parlak siyah panjurdan farlara her detay içten yanmalı Kona versiyonlarına oranla farklı ve sportif. Ön tampon köşelerinde yer alan bıçak şeklindeki çıkıntılar N
Line’nın farkını ortaya koyan detaylar arasında.

Çamurluklar diğer Kona modellerinde olduğu gibi siyah değil gövde rengi. Yine gövde rengi marşpiyel N Line farkını ortaya koyuyor. Çamurluklardaki logo ile de bu fark destekleniyor. 18 inç özel tasarım jantlar diğer versiyonlardaki disklerden daha büyük olan diskleri sergilemeyi kolaylaştırıyor. Arka kısımda çit çıkışlı egzoz ve difizör sportifliği yansıtmaya devam ediyor.

Makyajın etkileri ve N Line’ın özellikleri aracın iç mekanına da yansıyor. Kırmızı detaylar iç mekanda da kendini gösteriyor. N logolu 3 kollu direksiyon simidi sportif kullanıma imkan tanıyor. Yuvarlak havalandırma ızgaralarının ortasında ve vites kolundaki kırmızı detaylar ise otomobilin içinde başarılı bir kombinasyon oluşturuyor. Sportif kotlularda ve deri kaplı direksiyon simidinde kullanılan kırmızı iplikler de bu kombinasyonu tamamlıyor.

Makyajla birlikte içten yanmalı motorları yenilenen Kona’da 1.0T 120 PS benzinli ve 1.6 CRDI 48V hibrit destekli 136 PS
dizel motor seçenekleri göz doldurdu.

Orta konsol sportif olduğu kadar modern öğeler de içeriyor.
8 inçlik bilgi eğlence sistemi ve 10.25 inçlik Supervision
gösterge paneli sınıfının üzerinde bir hava estiriyor. Apple
Carplay, Android Auto desteği ve akıllı telefon kablosuz şarj
sistemi gibi teknolojik detaylar da Kona N Line’da standart
olarak sunuluyor.

Sportif sürücü ve ön yolcu koltuğu konfor konusunda
da yeterli yolculuğu sunuyor. Arka koltukların baş ve diz
mesafesi yeterli ölçülere sahip. 374 lt olan bagaj hacmi
koltukların yatırılması ile 1156 lt’ye çıkıyor. Kona N Line’nı bu kadar özel kılan detay ise kaputun altında. Türkiye’de şu an en güçlü B-SUV olmasını sağlayan 1.6 lt, 4 silindirli ve turbo beslemeli motor 6000 d/d’da 198 HP güç ve 1600 d/d’da 265 Nm tork üretiyor. Önden çekişli ve çift kavramalı 7 ileri otomatik şanzımanla sunulan Kona N Line’ın maksimum hızı 210 km/s ve 0-100 km/s hızlanma değeri ise 7.7 saniye. Bu sportif otomobilin ortalama yakıt tüketimi ise 7.7 lt/100 km.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu