Test Sürüşü

İhtiyar Delikanlı

Honda Civic, markanın en uzun ürettiği otomobil modeli olma özelliğini taşıyor. İlk olarak 1972 yılında yollara çıkan Civic, 11’inci nesli ile tekrar hayatımızda. Yeni Civic, geçmişten edindiği bilgi birikimi modern detaylarla harmanlıyor.

Dünyanın en uzun soluklu otomobil modellerinde biri olan Honda Civic 1972 yılında ilk kez satışa sunuldu.Honda markasının da en uzun soluklu üretimi olan Civic, geçtiğimiz aylarda 11’inci nesline kavuştu. Civic, 170 ülkede 24 milyondan fazla satıldı. Uzun yıllar Türkiye’de de üretimi yapılan Civic’in farklı ülkelerde üretim tesissi bulunuyor.

Ülkemiz sedan otomobilleri seviyor. Honda, geçtiğimiz yıl City ve Accord atağını yeni Civic’le perçinliyor. Yeni Civic turbo beslemeli benzinli ve LPG’li motor seçeneği ile sunuluyor. Benzinli motor seçeneği Elegance ve Executive+ donanımları bulunuyor. LPG’li motor seçeneğinde ise Premium, Elegance ve Executive+ donanım paketleri yer alıyor.

Bir modeli 11 nesil sürdürmek arkasında güçlü bir miras bırakıyor. Yeni Civic’te kendinden önce üretilen 10 neslin bilgi birikimini dışarıya çok iyi yansıtıyor. Yeni Civic’in geçmişten olduğu kadar günümüz ve gelecek teknolojilerden ilham aldığı da her açıdan kendini belli ediyor. Yeni Civic’in modern ve yalın tasarımı ilk dikkat çeken detay oluyor. Önceki versiyona göre kaputun daha alçak ve uzun olduğu görülüyor.

. A sütunu da 50 mm kadar geriye kaydırılarak güçlü ve sportif bir görünüm dışa yansıtılıyor. Yeni far yapısı daha ince uzun olarak karşımıza çıkıyor. LED far ve LED gündüz farları modern tasarımı destekliyor. Kaputun tasarımı öne doğru daha sivri bir hava estiriyor. Ön ızgara yatay konumlandırıldığı için ön kısım oldukça geniş görünüyor. Panjurun üstündeki Honda logosununda bulunduğu gövde rengi çıkıntı otomobile sert bir tasarım sunuyor. Bu sert görünüme katkıyı ön tampon da geniş hava ızgarası ve sportif detaylarla destekliyor.

Yeni Civic’in ön çamurluğunun üst kısmında bulunan Civic yazısı Honda modellerinde pek görmediğimiz bir detay. Bu detay çamurluk ve kaput bağlantı yerindeki boşluğu sportif şekilde dolduruyor. Ön farlardan
başlayıp arka kısımda stop grubuna kadar devam eden omuz çizgisi Civic’e güçlü bir karakter kazandırıyor. Kapılardaki kat çizgisi ve marşpiyellerle de bu güçlü karakter destekleniyor

Arka kısımda Civic’in stop grubunun bagaj kapağına kadar taşıp iki parçalı olduğunu görüyoruz. Ön tarafta sis farları dahil LED teknolojisi olan far grubu gibi stop grubu da komple LED teknolojisine sahip. Ön kısma göre arka tasarım daha yalın bir görünüm sunuyor.

tamponun altında kullanılan ince spoyler ve siyah bölüm birazda olsa otomobile sportiflik katıyor. Yeni Civic, iç mekan konusunda modernliği ve konforu yansıtıyor. Test aracımızın donanım paketi olan Executive+ versiyonun benzinli motor seçeneğinde Civic’te ilk kez sunulan tamamen dijital LCD gösterge bulunuyor. 10.2 inçlik yüksek çözünürlüklü tam renkli LCD ekran, tamamı direksiyon simidinden kişiselleştirilebilen çeşitli bilgileri gösteriyor. Orta konsolda yer alan HD renkli dokunmatik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi kullanım kolaylığı ve daha rahat bir görüş için yaklaşık 4 inç daha yüksekte konumlandırılıyor. Civic Sedan’ın standart olarak tüm donanım paketlerinde Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu olan bilgi-eğlence sistemi sunuluyor.

Ses düğmesi dahil fiziki düğmeler ve basitleştirilmiş menü yapısıyla sistem, pratik ve rahat bir kullanım sunuyor. Civic’te kullanılan petek çeklindeki havalandırma ızgaraları görsel açıdan oldukça şık bir tasarıma sahip. Sürü bölümünde tek parça olan havalandırma çıkışı sağ tarafta direksiyondan kapıya kadar uzanan şerit biçimindeki çerçevenin içinde yer alıyor. Bütünlük sağlayan bu görüntü otomobilin iç mekanına farklı bir hava katıyor. Vites kolu sürüş konforunu artırmak için sürücüye doğru 5 derece eğik bir açıya sahip. Vitesin yanındaki büyük bardak tutucular uzun yolculuklarda ihtiyaçları karşılıyor.

Vitesin önünde bulunan alanda kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Yeni Civic’in ön koltukları konfor konusunda sorunsuz. Arka koltuklar da bu sınıf bir sedandan beklenen diz ve baş mesafesini sunuyor. Yeni Civic’in 512 lt olan bagaj hacmi ise oldukça rekabetçi. Yeni Civic Sedan, 1.5 lt VTEC Turbo benzin 182 PS ve 1.5L VTEC Turbo ECO (LPG) 129 PS olarak iki farklı güçte satılıyor. Yeni nesil Civic’te turbo beslemeye yönlendirilen egzoz, türbin çarkı, giriş ve çıkış noktalarındaki boru tasarımındaki iyileştirmeler sayesinde verimlilik artırıldı ve daha kısa tepki süresi ile yüksek güç üretimi sağlıyor.

Test ettiğimiz turbo benzinli versiyon Civic Sedan’da kullanılan 1498 cc hacmindeki motor 6000 d/d’da 182 PS güç ve 1700 d/d’da 240 Nm tork üretiyor. 200 km/s maksimum hıza sahip olan otomobilin 0-100 km/s hızlanma değeri ise 8.1 saniye. Otomobilin ortalama yakıt tüketimi ise 6.7 lt/100 km. Her iki motor seçeneğinde de CVT şanzıman kullanılıyor. Böylece daha sarsıntısız ve akıcı vites değişimi sağlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu