Test Sürüşü

SEAT TARRACO

7 kişilik konfor

Seat Tarraco, D-SUV segmentinde güçlü oyunculararasına girdi. Tarraco, 1.5 lt turbo beslemeli benzinlimotor ve iki farklı donanım paketi ile satılıyor.

Seat, modellerinin isimlerini İspanya’daki şehirlerden seçiyor. Bu isimler zamanla efsane modellere dönüşüyor. 2018 yılında üretilen Tarraco, Tarragona adlı şehirden alıyor. Tarraco, Barselona’daki Martorell tesislerinde tasarlanıp geliştirildi. Almanya Wolfsburg’da üretilen Tarraco, Volkswagen Grubu’nun MQB-A platformu üzerine yapılıyor. Volkswagen Tiguan Allspace ve Skoda Kodiaq ile aynı platformu paylaşan Tarraco, tıpkı iki markadaki kardeşleri gibi 7 kişilik üretiliyor. Seat Tarraco’nun 5 kişilik versiyonu da bulunuyor ve yakın zamanda Türkiye’de satışa sunulacak. Seat’ın D-SUV sınıfındaki temsilcisi Tarraco, 4735 mm uzunluğa sahip. 1839 mm genişlik ve 1674mm yüksekliğe sahip olan Tarraco, iri yapısına rağmen oldukça şık tasarıma sahip. Tarraco,Türkiye’de Xcellence ve FR donanım seviyeleri ve 1.5 TSI 150 HP DSG motor seçeneği ile satılıyor.

Test aracımız FR donanım paketine sahip ve bu donanım seviyesi Xcellence donanım paketine oranla daha sportif
özellikler sunuyor. Otomobilin ön ızgarası Seat’ın yeni tasarım dilini yansıtıyor. Çarpıcı Full LED mercekli ön farlar markanın ışık imzasını taşıyor. Modern teknolojiyi barındıran farlar kullanıcılarına daha net ve keskin bir görüş sağlıyor. FR donanım paketinde yer alan tampon altındakİ ilaveler otomobili sportif gösteriyor. Yan görünümde kapı altlarında da bu ilaveler devam ettirilerek bütünlük oluşturuyor. Yine FR donanımda yer alan 19 inç alaşımlı jantlar sportifliği destekliyor.

Arkada ise dinamik LED sinyallere sahip imza niteliğindeki “Infinite LED” farları ise Tarraco’nun önemli özelliklerinden birini oluşturuyor. Yüzde yüz LED teknolojisi kullanılan stop grubu Seat markasının güncel modellerinde kullanılan ışık imzasını taşıyor. Arka tamponun altında da ön tampon gibi ilaveler bulunuyor. Krom egzoz çıkışları görsel anlamda sportiflik sunarken son susturucular tamponun altına konumlandırılıyor.

FR donanım paketinin sportifliği iç mekana da yansıyor. Ön koltuklar bir SUV’den çok coupe otomobillerin koltukları
kadar sportif. Yan destekleri oldukça sportif olan Tarraco FR’ın sürücü koltuğu elektrikli, hafızalı ve ısıtmalı. Isıtma sistemi ön ve orta koltuk grubunda da bulunuyor. 5 kişilik koltuk düzeninde arka koltuklar hareketli. Sırt kısmı da yatabildiği için konfor konusunda istekleri karşılıyor. 76 lt hacme sahip olan bagajın alt kısmında bulunan iki ilave koltuk açıldığında bagaj hacmi 230 lt’ye düşüyor. En arka koltuğa sağ orta koltuk yatırılarak geçiliyor.

Tarraco’nun kokpiti sportif ve Premium bir hava sunuyor. Üç direksiyon simidi ve sportif pedal grubu FR donanımında standart olarak sunuluyor. 10.25 inçlik gösterge paneli farklı seçenekler sunarak kişiselleştiriliyor. 9.2 inç boyutlarında multimedya ekranları ile Full Link teknolojisi sunuluyor.

Tarraco, Euro NCAP’in zorlu güvenlik testlerinden geçerek beş yıldızlı güvenlik derecesini aldı. Tarraco testlerde yetişkin ve çocuk yolcuların güvenliğinin yanı sıra yaya güvenliğindeki üstün performansını ve becerisini de bir kez daha gösterdi. Yeni SEAT Tarraco, daha zorlu sürüş ortamlarında bile sürüşü daha konforlu ve güvenli hale getirmek için tüm yeni nesil tüm sürüş destek sistemlerini bir arada sunuyor. yarı otonom seyahat asistanı, acil durum sürüş asistanı, kör nokta tespit sistemi, arka çapraz trafik uyarısı, araçtan çıkış uyarısı, adaptif hız sabitleyici (ACC) ve çarpışma öncesi asistanı gibi sistemler opsiyonel olarak sunuluyor. Sürücü ve yolcu ön-yan, perde ve sürücü diz hava yastıkları, şerit takip asistanı, ön bölge asistanı (Front Assist) ve acil durum asistanı (e-Call) gibi özellikleri ise standart olarak sunarak segmentindeki güvenlik standartlarını yükseltiyor.

Seat Tarraco 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG S&S’te kullanılan motor VW Grubu’nun birçok modelinde kullanılıyor. 1498 cc
hacmindeki motor aktif silindir sistemine sahip. Bu sistem belli parametreler bir araya geldiğinde silindirlerin bazılarını
kapatarak yakıt ekonomisi sunuyor. 150 HP güç ve 250 Nm tork üretebilen motor sadece 7 ileri otomatik DSG şanzıman
seçeneği ile alınabiliyor. 0’dan 100 km/h hızlanmasını 9.5 saniyede tamamlayan model maksimum 199 km/h hıza
ulaşabiliyor. Otomobilin ortalama yakıt tüketim değeri ise 100 km’de 6,1 litre.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu