HaberlerMotor Sporları

F1’den İlham Alan Mercedes AMG

Mercedes-AMG, Formula 1 hayranları için özel olarak tasarlanan yeni sınırlı üretim modeli AMG GT 63 Pro Motorsport Collectors Edition‘ı tanıttı. Bu özel model, Mercedes’in 2020’de tanıttığı AMG GT Black Series P One Edition gibi, F1’e dayalı tasarımıyla dikkat çekiyor. Araç, Mercedes’in 2020 W11 yarış otomobilinden ilham alan siyah F1 tarzı bir dış görünüme sahip.

Motorsport Collectors Edition, obsidian siyah metalik bir baz renk üzerine, 2024 W15 yarış otomobilinde bulunan el yapımı yıldız desenli bir degrade ile arka kısmını süslüyor. Mercedes’in Formula 1’e yeniden katıldığı 2010 yılından bu yana takımın ana sponsoru olan Petronas’ın parlak mavi renkleri de bu modelde geniş bir şekilde yer bulmuş. Petronas mavi detayları, pencere çevresinde, ön splitter’da, yan hava girişlerinde, yan eteklerde, fren kaliperlerinde, arka difüzörde ve 21 inç dövme jantlarda kullanılmış.

Bu sınırlı üretim model, AMG’nin karbon fiber paketi ile standart olarak geliyor. Karbon fiber, ön splitter, yan etekler, difüzör ve arka spoylerde dikkat çekiyor. Aracın diğer standart donanımları arasında panoramik cam tavan, siyah krom radyatör ızgarası ve siyah badging içeren AMG Night Paketi yer alıyor.

İç mekanda, Petronas renkleri koltuk dikişlerinde, kol dayama yerlerinde ve kapılarda kullanılarak devam ettirilmiş. AMG Performans kovası koltukları siyah Nappa deri ile kaplanmış ve koltuk başlıklarında AMG’nin arması bulunuyor. Ayrıca, orta konsolda bulunan “1 of 200” logosu, aracın sınırlı üretim olduğunu vurguluyor. Burmester imzalı gelişmiş ses sistemi, 360 derece kamera, sürücü asistan paketleri ve head-up display gibi ekstra donanımlar da standart olarak sunuluyor. Ayrıca her araç, kendi özel kapalı alan araba örtüsüne sahip olacak.

Motorsport Collectors Edition, AMG GT 63 Pro‘daki güç ünitesini aynen koruyor. Araçta, 4.0 litrelik çift turbo beslemeli V8 motor bulunuyor ve 603 beygir gücü, 850 Nm tork üretiyor. Güç, dokuz ileri otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe birden iletiliyor. 0-100 km/s hızlanması sadece 3,2 saniye sürerken, aracın maksimum hızı 317 km/s olarak açıklandı.

Fiyatlandırma konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak bu sınırlı sayıda üretilen modelin, İngiltere’deki birkaç özel alıcıya ulaşacağı ve fiyatının 180,905 £’luk AMG GT 63 4MATIC+ Launch Edition‘dan daha yüksek olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu