Haberler

Q6 e-tron’a Euro NCAP’tan 5 yıldız 

Audi’nin ‘Teknoloji ile bir adım önde’ felsefesi için yeni bir referans noktası oluşturan modeli Q6 e-tron, Avrupa’da satışa sunulan otomobillerin tasarım, teknik yapı ve güvenlik performanslarını, yaptığı testlerle titiz biçimde denetleyen ve değerlendiren bağımsız güvenlik kuruluşu Euro NCAP tarafından 5 yıldızla ödüllendirildi. 

Euro NCAP tarafından özellikle Yetişkin Yolcu Koruması ve Çocuk Yolcu Koruması değerlendirmelerinde üst düzey performans sergileyen Q6 e-tron, Savunmasız Yol Kullanıcıları ve Güvenlik Asistanları (standart olarak sunulan sürüş destek sistemlerinin değerlendirildiği) kategorilerde de başarılı sonuçlar elde etti. 

Ön bölge çarpışmalarında yolcu hem sürücü hem de yolcunun tüm kritik vücut bölgeleri için iyi bir koruma sağlayan Q6 e-tron yan bariyer testlerinde de sürücü ve yolcuların tüm kritik vücut bölgelerinin korunmasında başarılı sonuçlar ortaya koydu ve maksimum puan aldı. Ön koltuklar ve baş destekleri üzerinde yapılan testler, arkadan çarpma durumunda yaralanmalara karşı iyi bir koruma sağladığını gösterdi.

Hem ön bölge hem de yandan çarpışmalarda Q6 e-tron, araç içindeki iki çocuk mankenin tüm kritik vücut bölgelerinin korunmasında da maksimum puan aldı. Q6 e-tron, araçta bir çocuğun veya bebeğin bırakıldığını tespit ettiğinde uyarı veren doğrudan bir ‘çocuk varlığı algılama’ sistemiyle de beğeni kazandı. 

Q6 e-tron: her an destek için hazır 

Euro NCAP testlerinde 5 yıldız alan Q6 e-tron, güvenlik ve sürüş destek sistemleriyle de öne çıktı. Model, günlük hayatı kolaylaştıran ve tüm yol kullanıcılarının yol güvenliğini önemli ölçüde artıran işlevler sunuyor.

Sistem sınırları dâhilinde sürücünün aktif olmadığını tespit ederek güvenliği artıran ve ve Q6 e-tron’un kontrolünü ele alarak aracı içinde bulunduğu şeritte durduran Acil Durum Asistanı; fren müdahalesiyle 25 km/s’ye kadar bir hızda karşıdan gelen bir araçla çarpışmayı önleyebilen Ön Dönüş Asistanı; sürücünün acil durum uyarısı sonrası engelden aktif olarak kaçamadığı durumlarda devreye giren Engel Aşma Asistanı; aracın önüne aniden çıkan bir canlı ve engel olması durumunda devreye giren Acil Durum Fren Destek sistemi; Q6 e-tron’un sürüş yönündeki riskli çapraz trafiği tespit ederek görsel ve sesli olarak sürücüyü uyaran Ön çapraz trafik / Arka çapraz trafik asistanı gibi bir çok yenilikçi sistem Q6 e-tron’da sunuluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu