Haberler

Lexus atak planıyla büyümeyi sürdürüyor

Lexus markasının en önemli modellerinden biri olan RX’i Türkiye’de satışa sunmaktan büyük bir heyecan duyduklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, “Lüks SUV segmentinin yaratıcısı olan RX, her neslinde teknoloji, lüks ve konfor konusunda öncü olarak gösterilen bir model. Bu iddiasını beşinci neslinde daha da ileriye taşıyor. Yeni RX, tam hibrit, plug-in hibrit ve ilk kez performans hibrit olmak üzere daha çeşitlendirilmiş üç farklı versiyonla satışa sunuluyor. Bu, mevcut müşterilerin yanı sıra daha geniş müşteri kitlelerine ulaşmamızı sağlayacak. Diğer taraftan bu çeşitlendirilmiş ürün gamı, farklı müşteri beklentilerine hitap edecek.” diye konuştu.

“Yeni RX için fiyat sabitleme garantisi veriyoruz”

Yeni RX SUV modelinin 2023 yılı satış adetlerinden de söz eden Bozkurt, “Yeni RX ile ilgili bu yılki hedefimizi, bulunurluk çerçevesinde 335 adet olarak belirledik. Bu aracın potansiyelinin çok daha fazla olduğunu biliyoruz ve ön taleplerdeki yoğunluk da bunu gösteriyor. Bununla birlikte tüm sektörü etkileyen tedarik sorunlarıyla yaşanan endişeleri azaltmak adına, ilk 170 adet için fiyat sabitleme garantisi vereceğiz. RX’i satın almak için sözleşme imzalayan müşterilerimiz, henüz tedarik aşamasında olan araca gelebilecek olan hiçbir zamdan etkilenmeyecek. Bunun, otomotiv sektörünün birden fazla bilinmezle mücadele ettiği bir dönemde diğer Lexus hizmetlerimiz gibi müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracağını düşünüyoruz” dedi.

 

Lexus ürün atağımız yeni RX ile devam ediyor

Lexus NX ile başlayan ve RX ile devam eden ürün atağına değinen Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, “Premium segmentte büyük önem arz eden RX modelinin bizi heyecanlandıran bir başka yanı ise, markamızın bu yılki model atağının devamını temsil etmesi olacak. Şimdi satışa sunduğumuz RX SUV modelinin yanı sıra ikisi elektrikli olmak üzere üç modelin daha lansmanını gerçekleştireceğiz. Haziran-Temmuz aylarında UX EV ile RZ tam elektrikli SUV modellerini; sonbahar aylarında ise sınıfında bir ilk olacak LM VIP minivan modelini sunmak üzere hazırlıklar yapıyoruz. Yeni gelecek modellerle birlikte daha önce yer almadığımız segmentlerdeki boşlukları doldurarak premium segmentteki penetrasyonumuzu artıracağız. Sözünü ettiğimiz atak planı çerçevesinde bu yıl için 450 adet, önümüzdeki yıl için en az 1000 adet ile hedeflerimizi ulaşmayı planlıyoruz. Sonraki yıllar ise daha güçlü ve geniş ürün gamıyla bu rakam adım adım daha da yukarılara çıkacak. 2023, bolca Lexus konuşacağımız bir yıl olacak” diye konuştu.

Lexus bayi ağı genişliyor

Ürün yelpazesinin yanı sıra atak planının önemli bir bölümünün bayi yapılanması olduğunu belirten Bozkurt, “Markanın tanınırlığı üzerine çok emek harcadık ve bilinirliği önemli bir seviyeye getirdik. Artış gösteren satış hedefleriyle mevcut showroomlarımıza yeni bayilikler katılıyor. Bu plan çerçevesine mevcut İstanbul ve Ankara showroomlarımızı artık biz değil, bayilerimiz yönetecek. Buna ek olarak bu yıl içerisinde Bursa ve İzmir bayiliklerimiz devreye girecek. 2023 yılında ise Adana ve Antalya bayiliklerimiz açılacak. Böylece ikinci beş yıllık plan kapsamında büyüme planlarıyla paralel olarak bayi adedimizi 6’ya çıkarmış olacağız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu