Haberler

Otomotivde deprem seferberliği

Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin yaralarını sarmak üzere, Türkiye’de birçok otomotiv şirketi bir araya gelerek yardım elini uzattı. Ayrıca global olarak merkezden de yardımlar yapıldı. Porsche, Mercedes, VW Grubu 1 milyon euro, Hyundai Motor ise 1.8 milyon dolar ile destek verdi.

Toyota da konteyner ev ile destek verdi

ALJ Türkiye, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. ile Lexus Türkiye, 20 milyon TL ile Ahbap Derneği’nin afet bölgelerindeki barınma sorununa çare olmak üzere başlattığı Konteyner-Ev Projesi’ne dahil oldu. Bu sayede 500’e yakın konteyner-ev Ahbap koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.

Karavanlar deprem bölgesinde

Diğer yandan Enterprise Türkiye, araç parkındaki 100 adet entegre ve çekme karavanı depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını sağlamak üzere yolladı. Şirket, karavanlarını bölgeye sevk etmek isteyen vatandaşlara yardımcı olacağını duyurdu. Karsan AFAD ile koordinasyon halinde battaniye, kışlık kıyafet, hijyenik ürün ve gıda gibi ihtiyaç malzemelerini bölgeye yolladığını açıkladı

Doğan Trend Otomotiv, bölgeye enerji desteği sağlamak üzere elektrikli araçlarını kullandı. Stellantis Türkiye, 4 günde 600’ü bebek, küçük çocuk ve yaşlı olmak üzere yaklaşık 1.200’i aşkın kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti. Hyundai Assan, kurtarma ekipmanları ve temel ihtiyaçları kapsayan 10 milyon TL değerinde desteği AFAD’a bağışladı. Chery Türkiye, 100 bin dolar değerinde ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır yiyecek gibi üzere acil durum malzemesini içeren yardım TIR’ı bölgeye yollayarak destek verdi. LeasePlan Türkiye ise, Ahbap’a deprem bölgesinde kullanılmak üzere 1 milyon TL nakdi yardım yaptı.

Bununla birlikte Borusan Otomotiv Grubu, bölgeye 9 TIR ile yardım malzemeleri tedarik etti. AFAD’a nakdi yardım yaparken, arama kurtarma eğitimi olan Borusanlılar 20’den fazla vatandaşı enkazdan kurtararak destek verdiler.

Nissan Türkiye bünyesindeki 4×4 araçlarını operasyonel destek için bölgeye sevk etti. Öncelikli ihtiyaçlar olan battaniye, su, kuru gıda ve bebek mamalarını 2 TIR ile deprem bölgesine yolladı. Şirket Kızılay’a 1 milyon euro yardım gönderdi.

Muayene istasyonları barınma için kullanılıyor

Ford Otosan, Koç Topluluğu bünyesinde oluşturulan Kriz Koordinasyon Merkezi ve AFAD ile koordineli şekilde çalıştı. Ford Otosan Arama Kurtarma Ekipleri (FOKE), birçok vatandaşı enkazdan kurtardı. Oyak grup şirketlerine ait iş makineleri, ambulans, itfaiye gibi bölgede ihtiyaç duyulan araçlar, jeneratör, konteyner ve yakıt tankeri afet bölgesine sevk edildi. Doğuş Grubu, bölgedeki 13 TÜVTÜRK muayene istasyonunu barınma amacıyla tahsis etti. İstasyonların içine konulan konteyner vasıtasıyla binden fazla kişi misafir ediliyor. Doğuş Hospitality Grubu, yemek ihtiyacını karşılamak üzere bölgeye gitti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu