Haberler

Audi 2026’ya kadar 20’nin üzerinde yeni model tanıtacak

Audi tarihinin en büyük model ataklarından birine hazırlanıyor. Alman marka son dönemde gösterdiği konseptlerle birlikte bu yakın geleceğin planlarını yapıyor. Son olarak gösterilen Activesphere konsepti ise, 2027 yılında üretime girmiş olacak.

Yeni tanıtılan Activesphere konsepti spor otomobili ve SUV aracı bir araya getiren bir tasrıma sahip. 4,98 metre uzunluğunda, 2,07 metre genişliğinde ve 1,60 metre yüksekliğindeki boyutları, Audi Activesphere konsepti, ön ve arka akslarındaki elektrik motorlarıyla 325 kW güç ve 720 Nm tork üretiyor.

 

Allroad yerine Active Sportback

Değişken yerden yükseklik özelliği bir Audi model ailesini anımsatıyor: 2000 yılından bu yana C ve sonraki B segmentlerinde sadık bir hayran kitlesine sahip Audi allroad. Activesphere, sportback bir otomobilin bir allroad’ın tasarım öğelerini ve teknik ekipmanını bünyesinde barındıran ilk model. Bu nedenle Audi, allroad’ın aksine bu yeni gövde varyantını “Active Sportback” olarak adlandırıyor.

800 volt ile hızlı şarj

Gelecekteki tüm PPE modellerinde tahrik teknolojisinin kalbi, 800 voltluk şarj teknolojisi olacak. Bu, Audi e-tron GT quattro gibi pilin hızlı şarj istasyonlarında çok kısa sürede 270 kW’a kadar şarj edilebilmesini sağlıyor. Bu devrim niteliğindeki teknoloji, PPE ile ilk kez yüksek hacimli orta sınıf ve lüks segmentlere girecek.

PPE teknolojisi, geleneksel bir yakıt ikmali süresine yaklaşan şarj sürelerine olanak tanıyor. Sadece 10 dakika, araca 300 kilometreden fazla güç sağlayacak enerjiyi almak için yeterli bir süre olacak.

Ve 25 dakikadan kısa bir sürede, 100 kWh pil yüzde 5’ten yüzde 80’e şarj oluyor. Audi Activesphere, 600 kilometreyi aşan menziliyle, uzun mesafeler için son derece uygun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu