Yenilik

Suzuki yeni SUV’larıyla gövde gösterisi yaptı

Suzuki, Hindistan’da gerçekleştirilen Auto Expo 2023’te yeni SUV’larını gösterdi. Üstelik bunların arasında bir elektrikli model de var. İlk kez eVX konseptini gösteren Suzuki, bu aracın ilk tam elektrikli aracına dönüştürecek. Japon üreticinin 4×4 uzmanlığını elektrikli motorla birleştirecek bu elektrikli 2025 yılında yollara çıkacak.

60 kWh bataryaya sahip eVX 550 kilometre menzil sunuyor. Bunun dışında çok fazla detay paylaşmayan Suzuki, bu aracın üretimi ve geliştirilmesi için Toyota işbirliğinden yararlanacak.

5 kapılı Jimny ve Fronx da gösterildi

Suzuki, Hindistan’daki otomobil fuarında iki yeni SUV daha gösterdi. Bunlardan biri, Jimny’nin 5 kapılı versiyonu oldu. Daha fazla alan sunan 5 kapılı Jimny, 1.5 litre benzinli motora sahip. Diğer yeni model olan Fronx ise Baleno modelinin üzerine yapıldı ve Coupe/SUV olarak konumlandırıldı. Bu araçta ise 1.0 litre ve 1.2 litre benzinli motorlar var.

Jimny tasarım olarak küçük modelin izinden giderken arazi kapasitesi açısından da iddiasını sürdürdü. Manuel veya otomatik şanzımanla alınabilen Jimny 5 kapılının 36 derece yaklaşma, 24 derece rampa ve 50 derece ayrılma açısı var. Yerden yüksekliği ise 210 mm. Bununla birlikte 208 litrelik bagaj hacmi, arka koltuklar katlandığında 332 litreye çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu