Yenilik

Toyota yeni nesil C-HR’ın ön gösterimini yaptı

Toyota, 4 yıldır gerçekleştirdiği Kenshiki Forum’da Türkiye’de üretilecek yeni nesil C-HR’ın ön gösterimini yaptı. İlk kez 2014 Paris Otomobil Fuarı’nda Toyota C-HR konsepti olarak gösterilen C-HR, iki yıl sonra üretime geçmiş ve C-SUV segmentine daha önce hiç olmadığı kadar heyecan getirmişti. Toyota, ilk defa 2022 Kenshiki Forum’da gösterilen C-HR prologue ile C-HR’ın zaten cesur ve iddialı olan tasarımını daha da ileriye taşıdı.

C-HR’ın DNA’sına sadık kalınarak geliştirilen C-HR prologue, daha sofistike bir tasarıma sahip oldu. Modelin eğlenceli ve farklı yanını yansıtmaya devam eden C-HR prologue, daha büyük jantları, daha kısa ön-arka çıkıntıları ile her açıdan daha güçlü ve sportif görünüyor. Bununla birlikte konsept araç, içerideki yaşam alanı artırılmasıyla daha fazla pratiklik sunuyor.

Toyota C-HR prologue, statik çizgiler yerine keskin hatları akıcı bir hareketle devam ettiriyor. Bu organik tasarım dili, daha önce görülmemiş seviyede dinamik bir tasarım sağlıyor. Bununla birlikte 3 boyutlu tasarımın bir parçası olarak çekiç başlı ön bölüm, birbirine entegre şekiller ve modele özgü aydınlatma imzasıyla öne çıkıyor. Daha küçük ön panjur açıklığı ve yüksek teknolojiyi vurgulayan daha ince far tasarımıyla birlikte her zaman hatırlanacak bir tasarımla dikkat çekiyor. Bir köpekbalığı kadar keskin ve ileriye atılmaya hazır görünen C-HR, gövdenin tamamında bu etkiyi devam ettiriyor.

Yenilikçi ve cesur Toyota C-HR prologue, bi-tone yerine tri-tone renk opsiyonunu da ilk kez getiriyor. Metal gümüş ve geri dönüştürülmüş karbon siyahı üzerine üçüncü bir kükürt rengiyle modelin tasarımı daha da göz alıcı görünüyor.

Toyota C-HR prologue, aynı zamanda Toyota’nın karbon nötr hedefi için de önemli bir adım atarak C-SUV segmentine daha geniş elektrifikasyon seçenekleri getiriyor. Tam hibrit versiyona ek olarak Avrupa’da montajlanan bataryaya sahip plug-in hibrit seçeneğini de sağlıyor. Böylece Toyota’nın elektrikli, tam hibrit, şarj edilebilir hibrit ve yakıt hücreli elektrikli olmak üzere çok teknolojili ürün gamını güçlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu