Haberler

Porsche Taycan üretimi 100 bin adedi aştı

Eylül 2019’da başlayan Porsche’nin ilk tam elektrikli üretimi Taycan, kısa zamanda büyük bir başarıya dönüştü. Geçtiğimiz günlerde 100 bininci Taycan banttan indirildi ve böylece önemli bir kilometre taşı geride bırakılmış oldu.

100 bininci araç ise İngiltere’de bir müşteriye teslim edilmek üzere yapıldı ve bu araç Neptün mavisi bir Taycan Turbo S oldu. Tam elektrikli spor otomobil için en büyük pazarların ise ABD, Çin ve Büyük Britanya olduğu açıklandı. Taycan şu anda spor sedan, Taycan Cross Turismo ve Taycan Sport Turismo olmak üzere üç gövde tipiyle satılıyor. Beş farklı motor seçeneği ise, arkadan itişli ve dört çeker olmak üzere tercih edilebiliyor.

Taycan Turbo S ise, 7 dakika 33 saniyelik derecesiyle Nürburgring Nordschleife’deki en hızlı seri üretim elektrikli otomobil unvanına sahip.

En çok kilometre kime ait?

Taycan kısa zamanda 100 bin adede ulaşırken aynı zamanda bu araçla 100 bin kilometreden daha fazla yol kat eden birçok kişinin olduğu ifade ediliyor. Ağustos 2020’de aracını alan Jean-Hubert Revolon, Taycan 4S’iyle 188 bin kilometrenin üzerinde yol yaptı. Taşımacılık girişimcisi Lyon bölgesinde yaşıyor ve Porsche’sini Fransa’nın hemen hemen tüm komşu ülkelerinde kullandı. Günlük olarak ortalama 1.200 km’ye varan mesafeleri kat ettiği ifade ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu