Haberler

Türkiye’nin yerli otomobili Togg banttan indi

Ülkemizin merakla beklenen tam elektrikli aracı Togg, banttan indirildi. Togg’un seri üretimi bugün Gemlik fabrikasında başladı ve araç Mart ayının sonunda yollara çıkacak.

2023 yılının ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazını pazara sunmaya hazırlanan Togg, açılışta satış stratejisini ve kullanıcıyla temas kanallarını da açıkladı. Togg, kullanıcıya yakın olmak için dijital ve fizikseli hibrit bir yapıda birleştirerek doğrudan satış yapacak.

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak amacıyla kurulan Togg, “Bir otomobilden fazlası” vizyonuyla önemli bir kilometre taşını daha gerçekleştirmiş oldu. Togg, 18 Temmuz 2020 tarihinde temeli atılan Togg Teknoloji Kampüsü’nü planları doğrultusunda tamamlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhuriyet Bayramı’nda törenle açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni, Togg hissedarlarını, Togg Yönetim Kurulu üyelerini ve geniş bir davetli grubunu bir araya getiren törende, Togg’un ilk akıllı cihazı C SUV, 1300 Togg çalışanının alkışları arasında seri üretim bandından indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seri üretim bandından inen kırmızı renkteki C SUV ile tören alanına gelirken, kendisini Togg hissedarları karşıladı.

Fiyatı henüz açıklanmadı

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, açılış töreninde merak edilen soruları yanıtladı. Bunların en başında ise fiyatı vardı.  Gürcan Karakaş, fiyatların henüz belli olmadığını ve günümüz dünyasında hiçbir profesyonel şirketin 5-6 ay önceden fiyat açıklamayacağını belirtti. Önümüzdeki yıl mart sonunda yola çıkacak aracın fiyatının da tarih yaklaşınca açıklanacağı ifade edildi.

Çok yakında yollarda

Togg’un kurulduğu ilk günden bu yana geçirdiği aşamaları anlatan filmin ardından konuşan Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1960’larda çok önemli bir fırsatın kaçırılarak, Devrim otomobiline sahip çıkılamadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Bu sefer 100 yılda bir gelen bu teknolojik dönüşüm fırsatını kaçırmıyoruz. En doğru zamanda, küresel rakiplerimizle başa baş bir yarışa giriyoruz. Bir otomobilden fazlasını üretiyoruz. Togg akıllı cihazlarıyla yarının mobilite dünyasında ‘Biz de varız’ diyoruz. Biz hiçbir zaman pes etmedik. Ortaklarımızla, ekibimizle en iyi bildiğimiz işi yaptık. Yatırım yapmaya, durmadan çalışmaya devam ettik. İlk aracımızla birlikte seri üretime başlıyoruz. Testleri tamamladığımızda, yani yaklaşık 5 ay sonra da Togg araçlarımız trafiğe çıkacak. Tüm milletimize hayırlı olsun. Cumhuriyetimize armağan olsun.”

Kırmızı renkteki C SUV ile tören alanına geldi

Konuşmaların ardından montaj tesisinden yapılan canlı yayınla ilk akıllı cihaz C SUV seri üretim bandından indi. Montaj tesisindeki tarihi ana tanıklık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seri üretim bandından inen kırmızı renkteki C SUV ile Togg çalışanlarının alkışları arasında tören alanına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sahnede Togg hissedarları karşıladı. Açılış töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından, aile fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

C SUV fotoğraf çekip paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış öncesi Togg Teknoloji Kampüsü’nü gezdi ve test sürüşü yaptı. Akıllı özelliklerinin yanında bağlantılı özellikleriyle sürekli internetin içerisinde yer alan Togg, kabin içi kamerasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını çekti. Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafı, akıllı cihaz tarafından Togg’un Twitter hesabından anlık olarak sosyal medyada paylaşıldı.

Üretim robotları İstiklal Marşı’na eşlik etti

Tören, Togg’un teknoloji ile sanatı birleştiren gösterisiyle başladı. Togg Senfoni Orkestrası, kültürel mirasımızdan ilham alarak geleneksel ile yarının dünyasını bir araya getiren yeni nesil bir sanat performansı ortaya koydu. Gösteride, İstiklal Marşı’nı icra eden 50 kişilik orkestrayı, yeni medya sanatçısı ve ödüllü besteci Mehmet Ünal ile birlikte bir robot yönetirken, üretim bandındaki robotlar da İstiklal Marşı’nın icrasına eşlik etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu