Yenilik

Renault’dan Paris’te yeni elektrikli SUV konsepti geldi

Renault, Paris Fuarı’nda küçük bir elektrikli SUV konsepti gösterdi. İkon modellerin ismini kullanarak onları elektrikli dünyaya kazandıran Fransız marka, Renault 4Ever Trophy konseptini gösterdi. Bu tam elektrikli küçük SUV, 2025’te üretime girecek.

Şimdilik bir konsept olan bu araç, aynı zamanda Renault’nın üretim otomobillerinin de geleceğini temsil ediyor. 4Ever Trophy’deki birçok tasarım ipucu, üretim araçlarına aktarılacak. Orijinal Renault 4 modelinden esinlenen konsept, üretime aktarıldığında Renault 4 ismini alacak. Bilindiği gibi Renault 5 de elektrikli olarak yeniden üretilecek.

4ever Trophy’de Trophy ismi ise, klasik Renault 4’ün yıllık dayanıklılık yarışmalarına katılmasına gönderme yapıyor. Renault yöneticileri aracın yüzde 95 oranında üretim versiyonu ile aynı göründüğünü ifade etti.

Konsept araç, Renault-Nissan Alliance’ın CMF-BEV platformu üzerine yapıldı. Maliyetleri düşürmek adına içten yanmalılarda kullanılan standart CMF-B mimarisinden parça paylaşımı da yapılıyor.

Konsept araçta 42 kWh batarya bulunuyor ve önde akstaki 138 HP’lik motoru besliyor. Renault henüz performans rakamları açıklamadı çünkü araç fiziksel olarak hareket etmiyor. 4Ever Trophy’nin uzunluğu 4,060 mm ve 2,570 mm aks aralığı var.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu