Yenilik

Jeep ilk elektriklisinin örtüsünü kaldırdı: Avenger

Jeep de elektrikleniyor. Jeep, ilk tam elektriklisini ilk kez kamuoyuyla Paris fuarında tanıştırdı. Avenger modeli, Renegade gibi Jeep’in giriş seviyesi SUV modellerinden biri olacak. Tam elektrikli Avenger, aynı zamanda bazı pazarlarda içten yanmalı motora sahip olarak sunulacak.

400 km menzil sunan elektrikli Jeep Avenger, 156 HP güç ve 260 Nm torka sahip. Tek elektrik motorlu ve önden çekişli sunulacak araç, 54 kWh batarya ile gelecek.

100 kW DC şarj ile 24 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e kadar şarj olabilen Avenger, önümüzdeki yılın ortalarına doğru satışa sunulacak.

Jeep Avenger 4×4 konsepti de gösterildi

Jeep aynı zamanda Paris’te dört çeker Avenger 4×4 konseptini de gösterdi. E-CMP platformu üzerine yapılan araç dört çeker sürüşe sahip ve Avenger’dan daha ekstrem bir görünüm sunuyor. Arazi lastikleri, geniş çamurlukları ve daha geniş iz açıklığıyla öne çıkan Avenger 4×4 konsepti, geliştirilmiş yaklaşma ve uzaklaşma açılarına sahip.

Bu konsept, önümüzdeki dönemde Avenger’a 4xe versiyonunun geleceğini de müjdeliyor. Ancak batarya ölçüleri ve menzil gibi veriler paylaşılmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu