HaberlerSektörel

Paris Otomobil Fuarı kapılarını açıyor

İki yıllık aranın ardından 17-23 Ekim tarihleri arasında Paris Otomobil Fuarı, ziyaretçileriyle yeniden buluşuyor. Her ne kadar pandemi ve değişen koşullar, bazı üreticileri fuarlardan uzaklaştırsa da, özellikle Fransız ve Çinli markalar Paris’te birçok yenilik gösterecekler.

Fransızlardan çok fazla yenilik gelecek

Ev sahibi markalar olarak Fransızlar fuara çok iyi hazırlandılar. Renault Grubu’nun spor markası Alpine burada yeni konsept aracı Alpenglow ve hafif ağırlığa sahip A110 R modelini sergileyecek. 300 HP güce sahip A110 R, 3.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasıyla dikkat çekerken Alpenglow konsepti, Le Mans yarış aracı tarzıyla öne çıkacak.

Renault yıldızlaşacak

Fuarın gözdelerinden olacak Renault markası Renault4’ün konsept halini gösterecek ve bu araç 2025’te üretime girecek. Ralli tutkunları için ise, R5 Turbo 3E büyük bir merak konusu olacak. Renault aynı zamanda standında tam elektrikli Kangoo’yu ve Austral SUV’unu da gösterecek.

Dacia ise burada yeni yüzünü ziyaretçilerle buluşturacak. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda bizim de katıldığımız lansmanla basına gösterilen Manifesto konsepti de yerini alacak.

Renault’nun mobilite markası Mobilize ise, şehir içi kullanımı için yapılan elektrikli dört tekerlekli aracını gösterecek. Twizy’nin yeni nesli gibi görünen araç, kiralamalar için de ideal.

Peugeot ve DS ne yapacak?

Stellantis premium markası ürün gamını güncelledi. Burada DS 7 ve DS 3’ün güncellenmiş hali sergilenecek. Merak edilen makyajlı DS7 de Paris’te olacak. Peugeot ise, çok farklı bir karosere sahip fastback 408’i gösterecek. Peugeot 408 farklı silüetiyle SUV’lardan sıkılanları hedefleyecek. Ayrıca güncellenen ve daha fazla menzil sunan elektrikli Peugeot e-208 de sahne alacak.

Çinli atağı başladı

Avrupa’da elektrikli konusunda ciddi atılım yapan Çinliler, Paris’te de kendisini gösteriyor. Çinli BYD Avrupa macerasına Paris’te başlayacak ve burada üç model tanıtımı gerçekleştirecek. ID.3 rakini Atto 3 crossover bu araçlardan biri olacak. Ayrıca yedi koltuklu Tang SUV ve Han sedan da gösterilecek. Ardından Avrupa satışı başlayacak.

Bir diğer büyük Çinli üretici Great Wall Motors, daha küçük araçlar üreten alt markası Ora ile yer alacak. Avrupa’da Funky Cat modelini sunacak küçük hatchback modeli 320 km civarında menzile sahip.

Vietnamlı Vinfast da Avrupa’da atağa kalkıyor ve Paris’te VF8 ve VF9 SUV’ları ile boy gösterecek. Amerikalı Fisker de Ocean SUV modelini Avrupalı müşterileriyle buluşturmayı planlıyor.

 

Jeep ilk elektriklisini gösterecek

Stellantis markası Jeep, Paris’te önemli bir dönüşüme imza atacak. Jeep’in ilk tam elektriklisi ilk kez kamuoyuna Paris’te sergilenecek. Avenger modeli, Opel Mokka ve Peugeot 2008 ile aynı e-CMP platformu üzerine yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu