HaberlerSektörel

Toyota Sakarya’ya 7 milyar TL’lik yatırım yapacak

Toyota’dan Türkiye’deki Sakarya fabrikasına dev yatırım geliyor. Fabrikada hibrit, şarj edilebilir hibrit ve batarya üretimi için 7 milyar TL yatırım yapılacak. Toplam 4 yıl sürecek yatırım ile fabrikadaki üretim çeşitliliği artacak.

Bu yatırım ardından Sakarya’da yılda 44 bin adet batarya  162 bin adet hibrit ve şarj edilebilir hibrit model üretilebilecek. Toyota Otomotiv Sanayi, Sakarya’daki fabrikasında hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretimi için ise devletten destek alacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Toyota Otomotiv Sanayi’nin yatırım tutarı 6 milyar 952 milyon TL tutarında olacak. Bu yatırım ile daha fazla istihdam da elde edilecek.

Şu anda Corolla Sedan ve C-HR modellerini üreten fabrikanın yıllık üretimi 280 bin adet civarında. Yeni yatırım ise, resmi olarak açıklanmasa da yeni nesil C-HR üretimini getirmesi bekleniyor. Mevcut nesil sadece tam hibrit olarak sunulsa da yeni nesil C-HR’ın şarj edilebilir hibrit versiyonunun sunulacağı tahmin ediliyor. Bu heyecan verici haber, Sakarya fabrikasının geleceğini daha da parlak hale getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu