Yenilik

Polestar ilk SUV’unu gösterdi: Polestar 3

Polestar Avrupa SUV pazarında ses getirmeye hazırlanıyor. Avrupa’da büyük talep gören SUV araçlara bir yanıt da Polestar’dan geldi. Volvo’nun alt markası Polestar’ın ilk SUV’u olan Polestar 3, tam elektrikli olarak sunulacak.

Lüks elektrikli pazarına hitap edecek araç BMW iX ve Audi e-tron gibi rakiplerin karşısına çıkacak. Yeni platforma sahip araç gelecek yıl yollarda olacak.

Yeni nesil Volvo EX90 gibi SPA2 platformunu kullanacak Polestar 3, çift elektrikli motoruyla 482 HP güç ve 840 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanmasının ise 5 saniye olması hedefleniyor. Ayrıca performans paketiyle güç 510 HP ve tork 910 Nm’ye çıkabilecek. Bu aracın da 0-100 km/s hızlanmasının 4.7 saniye olacağı ifade ediliyor.

107 kWh batarya ile 610 km civarında menzil sunacak aracın 250 kW şarj kapasitesi olacak. Böylece yüzde 10’dan yüzde 80’e yarım saatte şarj edilebilecek. Çift yönlü şarj ile araçtaki enerji dışarıya da aktarılabilecek.

Yaklaşık 2.6 ton ağırlığı olan Polestar 3’ün sportif bir sürüşe sahip olacağı söyleniyor. Gelişmiş şasi teknolojileriyle, dinamik bir sürüş sunulacak. Dış tasarım ise Polestar’ın mevcut tasarım dilini taşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu