Yenilik

Hyundai N’den elektrikli performans modeli: RN22e

Hyundai’nin performans markası N, şimdi de elektrikli bir performans modeli yaptı. IONIQ 6 baz alınarak yapılan RN22e, çok yakın bir gelecekte performanslı elektrikliye dönüşecek.

Markanın tam elektrikli ve yüksek performanslı bir otomobil vizyonunu sergileyen RN22e, 576 beygirlik gücüyle üst düzey sürüş zevki isteyen kullanıcıları hedefliyor. Elektrikli otomobillerin yüksek performanslı içten yanmalı motorların sunabileceği heyecanı, duyguyu ve sürüş dinamiklerini yansıtmayı hedefliyor.

 

Motor sporlarından ilham alıyor

Hyundai’nin RM Projesi, ilk olarak 2014 yılında ilk prototipi olan RM14 ile dikkat çekmeye başlamıştı. RM terminolojisi, N prototip modelinin “Racing Midship” arkadan itişli özelliğini, orta güç aktarma konfigürasyonunu, ideal yol tutuş dengesini ve çeviklik sağlayan tasarım felsefesini ifade ediyor. RM projesinin başlangıcından bu yana, RM14, RM15, RM16 ve RM19 gibi konseptler üreten Hyundai, ilk elektrikli prototipi olan RM20e’yi de 2020’de görücüye çıkarmış ve orijinal kod adını kullanmaya devam etmişti.

Bu yılın başlarında RN22e ile birlikte elektrikli vizyonunu paylaşan Hyundai, ‘RM’ adını da ‘RN’ olarak değiştirdi. RN isminin ‘R’si Rolling, ‘N’si ise N markasından geliyor. Model adındaki sayı ise üretildiği yılı belirtiyor. Sondaki ‘e’ ise elektrikli teknolojiyi simgeliyor.

RN22e, adlandırma stratejisine ek olarak önceki RM projelerinden de çok farklı. Elektrik teknolojisini kullanan RM20e’den farklı olarak, platformunu Hyundai Motor Grubu’nun E-GMP’sinden (Elektrik-Küresel Modüler Platform) alıyor. E-GMP, 800V ultra hızlı şarj ve ön tekerlekte EV şanzıman ayırıcı kullanıyor. RN22e ayrıca, önceki RM projelerinden elde edilen birçok teknik bilgi ile geliştirilmiş durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu