Yenilik

Sadece 333 adet üretilecek: Audi R8 GT RWD

Audi sürüş heyecanını katlayacak yeni bir model çıkardı. Böylece ilk Audi R8 GT’nin prömiyerinden 12 yıl sonra, bu özel süper spor modelin ikinci versiyonunu pazara sundu. Yeni Audi R8 Coupé V10 GT RWD, 5.2 litrelik atmosferik V10 motora sahip.

620 beygir güç üreten araç, Alman markanın tarihindeki en güçlü arkadan itişli otomobili oldu. Modelde yer alan daha hızlı vites geçişleri sağlayan yeni 7 vitesli çift kavramalı şanzıman ve yeni Torque Rear sürüş modu, sürücülerin kendi ESC desteği seviyelerini seçmelerine olanak tanıyor. Yedi kademeli arka tork, direksiyon simidinde yer alan kontrol uydusu aracılığıyla ayarlanabiliyor. Yeni R8 GT‘den dünya çapında sadece 333 adet satışa sunulacak. Yeni ve özel dış ve iç özellikler, R8 GT’nin ilk nesline de bir saygı niteliğinde; örneğin sıralı numaralandırma, özel hafif alaşım jantlar ve siyah ile kırmızının bir arada kullanıldığı iç tasarım sayılabilir.

620 güç ve 565 Nm tork değeri üreten araç, 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlıyor. 200 km/s hıza 10.1 saniyede çıkan R8’in maksimum hızı ise 320 km/s.

Özel detaylarla tasarlandı

Yeni Audi R8 V10 GT RWD’yi benzerlerinden farklı kılmak için, özel ek parçalarla donatılmış. İlk ayırt edici özellik, arkadaki siyah “R8 GT” yazısı. Modeldeki diğer tüm amblemler ise siyah renge sahip. Rüzgar tünelinde geliştirilen yüksek parlaklığa sahip ön ayırıcı, flics, yan çamurluk kapakları, arka tamponun kenarlarındaki cW elemanları, difüzör ve arka kanattan oluşan Carbon Aerokit, optimum kanat alt akışı ve aerodinamik verimliliği artırırak, daha iyi denge ve dolayısıyla daha hızlı viraj alma imkanı tanıyor.

Yeni R8 GT selefinide olduğu gibi mat Suzuka Gri renkte sunuluyor. Alternatif olarak Tangorot Metalik ve Daytona Grey Metalik de mevcut.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu