Haberler

Mazda, 707 adet MX-5 ile Guinness Dünya Rekoru’na imza attı

İtalya’daki ünlü Modena Pisti’nde gerçekleştirilen Mazda MX-5 buluşmasına, toplamda 707 adet Mazda MX-5 katıldı. Bu sayı ise Guinness tarafından “Dünyanın En Büyük Mazda Geçit Töreni” unvanına layık görüldü. İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen MX-5 sahipleri, aynı tutkuyu ve deneyimi paylaşırken, büyük bir topluluk olduklarını tekrar tüm dünyaya göstermiş oldu. 

Son olarak 2013 yılında, Hollanda’da düzenlenen geçitte 683 adet otomobille Guinness Dünya Rekoru’nu kıran Mazda, bu yıl rekoru bir adım ileriye götürdü. 18 Ekim 2022 tarihinde, İtalya’nın ünlü Modena Pisti’nde gerçekleşen buluşmaya tam 707 adet MX-5 katılım gösterdi. Dört farklı neslin bir araya gelme şansını yakaladığı geçide katılan Guinness Hakemleri, etkinliğin saat 18’de yaptıkları sayım sonucunda “Dünyanın En Büyük Mazda Geçit Töreni” unvanına hak kazandığını duyurdu.

Gelmiş geçmiş en çok satan roadster modeli MX-5’in İtalya’dan ve Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen tutkunları, 3’üncü ve 4’üncü neslin Program Yöneticisi, Japon mühendis Nabuhiro Yamamoto ile tanışma şansı buldu. Büyük bir MX-5 koleksiyoneri olan ve Umbria tepelerinde otomobillerini saklayan Andrea Mancini, Ruoteclassiche, Youngtimer ve AutoItaliana’nın Direktörü David Giudici gibi isimlerin de konuşmalar yaptığı buluşmada, Mazda’nın zamansız sürüş keyfi ilkesi olan “Jinba Ittai” kavramı, odak noktası oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu