Yenilik

BMW M’den bir ilk: XM SUV

BMW, geçen yıl gösterilen XM Konsepti’ni gerçeğe dönüştürdü ve M departmanının M1’den bu yana ilk kendine özel modelini tanıttı. XM süper SUV aynı zamanda elektrik motoruna sahip ilk M modeli olarak da dikkat çekiyor. Üretim ise yıl sonunda başlıyor.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid ve Aston Martin DBX 707 gibi rakiplerin karşısına çıkan BMW XM, 4.4 litre V8 motora ve elektrikli motora sahip. Şarj edilebilir hibrit aracın 85 kilometre civarında bir sıfır emisyonlu menzili bulunuyor. 653 beygir güç ve 800 Nm tork üreten BMW XM, 0-100 km/s hızlanmasını 4.3 saniyede tamamlıyor.

Yaklaşık 3000 kg olan XM, aslında markanın en ağır aracı olsa da, önden arkaya 50:50 ağırlık dağılımı onun ne kadar incelikle yapıldığını da ortaya koyuyor. 5.1 metre uzunluğa ve 2 metre genişliğe ve 1.7 metre yüksekliğe sahip.

Bu güç size yetmedi mi? Daha güçlü versiyon da var

BMW, önümüzdeki yıl XM ürün gamına Label Red modelini de katarak genişletecek. XM’in en güçlü versiyonu olacak Label Red, 748 HP güç üretecek. Maksimum tork değeri ise 1000 Nm olacak. Daha agresif şasi ayarlarına ve daha üst donanım seviyesine sahip olacak Label Red, özel tasarımıyla da dikkat çekecek. Bu araca özel kırmızı ve siyah temalı bir model de gösterildi. Ancak bu aracın limitli olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

 

Elde edilen 748 HP güç/1000 Nm tork ile Lamborghini Huracan STO ve Porsche 911 Turbo S gibi araçların alanına girecek bu yeni SUV, aynı zamanda sıfır emisyonla 80 km civarında yol alabilecek. Bu araç için henüz performans rakamları açıklanmadı ancak 0-100 km/s derecesini 4 saniyenin altına çekebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu