Yenilik

Ferrari’nin beklenen SUV’u geldi: Purosangue

Ferrari’nin büyük bir merakla beklenen SUV modeli Purosangue ilk kez gösterildi. Ferrari’nin bir SUV değil FUV (Ferrari Utility Vehicle) olarak tanımlanıyor. 2023’ün ilk çeyreğinde Avrupa’da yollara çıkmaya başlayacak olan aracın İtalya’da satış fiyatı 390 bin euro olacak.

Türkiye’den de büyük ilgi gören aracın yoğun ilgi gördüğü de ifade ediliyor. 6.5 litre V12 motorlu aracın gücü 715 HP ve 716 Nm tork üretiyor. 310 km/s maksimum hıza sahip Purosangue, bir SUV’dan daha çok yerden yüksek bir hatchback tarzıyla dikkat çekiyor.

Ferrari’nin yeni SUV’u yeni standartlar belirlemeye geliyor.

İlk dört kapılı Ferrari oldu

Ferrari’nin tasarım dilini farklı bir şekilde yorumlayan Purosangue’nin dört kapılı olması da marka adına bir ilk oldu. Arka kapılar geriye doğru açılıyor ve içeride dört ayrı şekilde konumlanmış koltuk bulunuyor. 0-100 km/s hızlanması 3.3 saniye olan Purosangue, konfor ve sportifliği bir arada sunuyor.

Purosangue, 4973 mm uzunluğa, 2028 mm genişliğe, 1589 mm yüksekliğe ve 3018 mm aks aralığına sahip. Urus ve Bentayga gibi araçlardan daha az güce ve boyutlara sahip olsa da, Ferrari bu aracın sürüşünün de bir spor otomobil gibi olduğunu iddia ediyor.

Ferrari’nin tasarım dili ilk defa yerden yüksek ve dört kapılı bir araca uyarlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu