Motor Sporları

Max Verstappen 5. kez üst üste kazandı

F1 2022 sezonunun 16. yarışı olan İtalya Grand Prix’sinde kazanan yine değişmedi. Her ne kadar yarışa polden başlayan Ferrari takımından Leclerc olsa da, hızlı pistte yedinci başlayan Verstappen yarışın kazananı oldu.

Yarışın ilk bölümünde sanal güvenlik aracıyla erken pit yapan Leclerc, liderliği verdikten sonra geri alamadı. Max’in temposundan uzak bir yarış ortaya koyan Leclerc, yarışı ikinci sırada tamamladı. Böylece Ferrari’nin kendi evinde kazanan favori Red Bull pilotu Verstappen oldu. İtalya’da podyumun son ismi ise Mercedes’ten George Russell’dı.  Verstappen, yarışı 2.5 saniye farkla kazanırken, Leclerc ile Russell arasındaki fark ise 1 saniye kadar oldu.

Sezonun 16. yarışının ardından lider Verstappen puan farkını 116’ya çıkardı ve ikinci şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Verstappen’in 2 Ekim’de yapılacak Singapur’da matematiksel olarak şampiyonluğu ilan etme olasılığı dahi var.

Üreticiler şampiyonasında Red Bull puanını 545’e yükseltti ve 406 puanlı Ferrari ile aradaki farkını açmayı başardı. Mercedes ise bu sonuçların ardından puanını 371’e çıkarttı. 3 haftada 3 yarışın yapıldığı F1’de 3 haftalık aranın ardından Singapur gece yarışını izleyeceğiz.

Ferrari’nin evinde Leclerc pol’den başladı ama ikinci oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu