Haberler

Mercedes EQS SUV üretimi başladı

Mercedes büyük SUV modeli EQS SUV’un üretimini Amerika’da başlattı. Alabama tesislerinde üretilen amiral gemisi tam elektrikli model, Avrupa dahil olmak üzere global pazarlara gönderilecek.

Alman markanın EVA2 mimarisi üzerine yapılacak üçüncü model EQS SUV olacak. Diğer iki model ise EQS sedan ve EQE sedandı. Alabama’daki Vance fabrikası, Mercedes’in üç kıtadaki yedi elektrikli araç fabrikasından biri olarak öne çıkıyor. Gelecek yıldan itibaren 100 bin elektrikli araç üretmesi bekleniyor. Fabrikanın elektrikli hariç kapasitesi 300 binin üzerinde.

EQS SUV, Mercedes’in amiral gemisi modeli olacak.

Buradaki fabrika, GLE ve GLS içten yanmalı motorlu versiyonlarının yanı sıra tam elektriklilerini de üretecek. Elektrikli araç üretimi fabrikanın mevcut hatlarına ve atölyelerine uyum sağlayacak şekilde adapte edildi.

Alabama tesisi, Mercedes’in tam elektrikli marka olmasında önemli bir role sahip olacak. 2030’a kadar Mercedes’in satışlarının yarısının tam elektrikli olması bekleniyor. Ayrıca ABD pazarı için EQ modellerinin satış hedefi ise önümüzdeki yıl 45 bin olarak açıklandı. EQS SUV’un ardından EQS kompakt SUV ve EQE orta ölçekli SUV modelleri de ürün gamına katılacak.

EQS SUV’un 107.8 kWh bataryası var ve tek şarjla 600 km’nin üzerinde menzile sahip olacağı tahmin ediliyor. Tek motorlu arkadan itişli EQS 450+ 355 HP güç üretirken çift motorlu EQS 580 4Matic ise 536 HP’lik güce sahip olacak.

Elektrikli SUV’un Maybach versiyonu da gelecek ve yine Avrupa dahil global pazarlar için Amerika’da üretilecek.

Fabrikada tüm detaylar titizlikle işleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu