Haberler

VW Golf R rekor tazeledi

VW’nin performans modeli Golf R, 20. Yıl versiyonuyla yeni bir rekora daha imza attı. R departmanının 20. yaşını kutlayan VR6 motorlu 4. nesil Golf R32, Nurburgring attığı tur ile şimdiye kadarki en hızlı R modeli oldu.

Özel versiyon, yapılan ayarlamalarla birlikte standart modelden daha güçlü hale getirildi. Standart Golf R’a göre 4 saniye daha hızlı bir tur zamanı elde eden Golf R32 20 Years, 7 dakika 47.31 saniyede turunu tamamladı.

333 beygir güce sahip Golf R 20 Years, tur sırasında Döttinger Höhe düzlüğünde 264 km/s hıza çıktı. Aracın direksiyonunda ise binek otomobil yarışçısı Benjamin Leuchter vardı.

Yeni Golf R, standart versiyona göre biraz daha güçlü ve Nurgurgring’de 4 saniye hızlı.

VW yaptığı açıklamaya göre Özel sürüş modunu kullandı ve burada adaptif amortisörler pist için özel olarak optimize edildi. R-Performance paketli araç, hem sürüş deneyimini iyileştirdi hem de daha iyi tur zamanları elde edilmesini sağladı.

2.0 litre turbo motorlu araç, dört çeker sürüşe sahip ve gücünü yola 7 ileri çift kavramalı şanzımanla aktarıyor. Yeni bir hızlanma sistemiyle, kalkışlarda 13 beygir kadar ekstra güç elde ediliyor. Yeni model için henüz performans rakamları açıklanmadı ancak standart aracın 4.7 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasından daha iyi olacağını söyleyebiliriz.

Golf R 20 Years’ın tasarımında dikkat çeken özellikler tavan spoyleri, 19 inç yeni alaşım jantlar, araç üzerindeki 20 R logoları oldu. İçeride karbon fiber konsol gibi detaylara yer veren VW, aracı 2023’ün ortasında yollara çıkaracak.

Rekor turunu binek otomobil yarışçısı Benjamin Leuchter attı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu