Yenilik

McLaren’den yeni yarışçı: Solus GT

McLaren daha önce oyun için geliştirdiği konsept aracı gerçeğe dönüştürdü. PlayStation’ın efsanevi oyunu Gran Turismo oyununu oynayanlar bu otomobili hemen tanıyacaklardır.

Daha önce sanal olarak McLaren Ultimate Vision Gran Turismo adıyla yola çıkan araç, gerçek hayata McLaren Solus GT olarak geçti. Pist yarışları için özel olarak geliştirilen McLaren Solus GT, 320 km/s hıza ulaşıyor ve hedefi pistte en hızlı turu atmak.

Bu yüzden McLaren bu aracı geliştirirken yüksek son hızlara değil tamamen aerodinamik verimliliğe odaklandı. 10 bin devrin üstüne çıkabilen 5.1 litre V10 motor ile donatılan araç, jet uçağı tarzı bir ön cama sahip. Radikal aerosu sayesinde yüksek hızda 1200 kg yere basma gücü üretebiliyor.

Müşteri yarışları için tasarlanan Solus GT’den sadece 25 adet üretilecek ve şimdiden hepsi satıldı. 840 HP ve 650 Nm tork değerlerine sahip McLaren, 100 km/s hıza 2.5 saniyede çıkabiliyor. Önümüzdeki yıl yola çıkacak yarış aracı için pistte faydalı olacak alet seti, telsiz kiti ve araç ısıtma sistemi gibi donanımlar da geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu