Sektörel

“Yeni Yönetmelik Fırsatçılığın Önüne Geçecek”

İkinci el otomobil piyasasındaki yüksek fiyatlar, tüketicileri etkilemeye devam ediyor. Ticaret Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğiyle ikinci el araç satışındaki kısıtlamanın ise yüksek fiyatları düşürmesi bekleniyor.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) de en başından itibaren desteklediği yönetmelikten memnun olduklarını dile getirdi. İlk tescilden sonra şirketlerin, 6 ay ve 6 bin kilometre dolmadan araç satışını gerçekleştiremeyeceği yönetmelik taslağı hakkında açıklamalar yapan OYDER Başkanı Dr. Altuğ Erciş, yürürlüğe girmesi beklenen uygulamayı desteklediklerini ifade ederek şunları söyledi;

“Ticaret Bakanlığı’nın ikinci eldeki fahiş fiyatların önüne geçmek adına attığı bu adımı destekliyoruz. İkinci el araçların ilk tescilinden sonra 6 ay ve 6 bin kilometre satılamaması hükmünün getirilmesi konusu, geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantıda bizimle paylaşılmıştı. Biz de OYDER olarak bu yeni yönetmeliğin otomobil piyasasına düzenleme getireceği yönünde destek verdiğimizi ifade etmiştik. Piyasayı düzenlemesini beklediğimiz yeni yönetmeliğin fırsatçılığın da önüne geçmesini ümit ediyoruz.”

Umuyoruz tüketiciler, yüksek fiyatlardan kurtularak otomobile daha kolay ulaşabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu