Haberler

Porsche Taycan yeniden rekoru ele geçirdi

Porsche, Taycan modeliyle Nürburgring elektrikli araçlarda tur rekorunu kırdı. Tarihinde bu pistte sayısız kez yarış kazanan Porsche markası, bu defa tam elektrikli seri üretim araçlarda Taycan Turbo S ile en hızlı turu.

Taycan attığı tur ile, 2021’de Tesla Model S Plaid’in rekorunu 2 saniye ile geçmeyi başardı. Direksiyonda ise Porsche’nin araç geliştirme pilotu Lars Kern vardı. Kern’in attığı tur 7 dakika 33 saniye oldu. Tesla’dan önceki rekortmen daha eski versiyon Turbo S’in derecesi 7 dakika 42.3 saniyeydi.

Porsche, elektrikli otomobiller kategorisinde Nürburgring’deki yeni rekorun sahibi. Performans kitine sahip Taycan Turbo S, Nürburgring’i 7 dakika 33 saniyede tamamlayarak pisti bugüne kadar en hızlı şekilde geçen ilk seri üretim tamamen elektrikli otomobil oldu.

Taycan, elektrikli araçlar sınıfında rekoru yeniden ele geçirmeyi başardı.

21 inç RS-Spyder tasarım jantların yanı sıra, artık Taycan modeller için de sunulan Pirelli P Zero Corsa spor lastikleri performansı artırdı. Ayrıca yeni Porsche 4D Şasi Kontrolü yazılımı, araç verimliliğini artırdı.

Turbo S modelinin 625 HP’ye çıkan gücü, başarısında önemli bir faktör olarak ön plana çıkıyor. Kalkış Kontrolüyle birlikte ise maksimum güç 761 HP’ye çıkıyor ve bu özellik araca önemli bir avantaj sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu