Haberler

Lambo’dan Pikes Peak Rekoru

Lamborghini, makyajlanacak Urus SUV modelini ay sonunda gösterecek. Öncesinde ise tüm dünyanın ilgisini çekmek adına Pikes Peak tepe tırmanma rotasında seri üretim SUV rekorunu kırdı.

156 virajda oluşan bu zorlu rotada, iki tonluk Lamborghini SUV yüksek performansını ortaya koymayı başardı. Araç henüz sergilenmediği için rotayı kamuflajlı olarak tamamlayan Urus’un direksiyonunda tepe tırmanma şampiyonu ve Pirelli test pilotu Simone Faggioli yer aldı. Etabı 10 dakika 32.064 saniyede tamamlayan Urus, iddiaya göre 2018’de Bentley Bentayga’nın rekorunu 18 saniye ile geride bıraktı.

Lamborghini, aracın Pikes Peak organizasyonuna katılması için bazı modifikasyonlar yapmak zorunda kaldı. Rollcage, yarış koltukları ve yangın söndürcü eklenen araçta, bunun dışında standart özellikler yer alıyor. Yine de çift turbo V8’in makyajla birlikte artık daha güçlü olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca kamuflajlı araçta yeni jant tasarımı da dikkat çekiyor. Makyajlı Urus’un detaylarını şimdiden merak etmeye başladık.

Lamborghini ekibi makyajlı Urus ile şimdiden yeni bir başarıya imza attı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu