Haberler

Dacia’nın Türkiye hedefi 500 bin

Tüketicilerin ihtiyaçlarına daha ulaşılabilir şekilde yanıt vermesiyle öne çıkan Dacia, Türkiye pazarına girmesinden bu yana 500 binin aracını satmayı hedefliyor. İlk kez 2004 yılında Türkiye’de satışa başlayan Dacia’nın 2023 hedefi, toplamda 500 bin araç bandını aşmak olacak.

Temmuz ayında 3 bin 566 adet satış ile yüzde 8.7 pazar payı alan Dacia, özellikle Duster modeliyle başarısını devam ettiriyor. 2022’nin ilk 7 ayında en çok satan SUV unvanını elde eden Duster, daha ulaşılabilir bir alternatif olarak her geçen gün daha fazla kullanıcının tercihi oluyor.

Dacia’nın elektriklisi Spring en ucuz sıfır emisyonlu otomobil hedefiyle gelecek.

Yeni marka kimliği ile hedef büyüdü

Dacia yenilenen yüzüyle birlikte marka kimliğini de değiştiriyor. Türkiye’ye yeni logoyla gelecek olan 7 koltuklu Jogger ise yeni dönemin en önemli temsilcisi olacak. Yine gelecek dönemin en önemli araçlarından biri ise, en uygun fiyatlı elektrikli araçlardan biri olmayı hedefleyen Spring olacak.

MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş yeni hedefi açıkladı.

Çağdaş: “Tam elektrikli Spring 2023’ün başında geliyor”

Yeni hedef hakkında açıklamalar yapan MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “Gelecek yıl marka olarak, Türkiye pazarına girdiğimiz tarih itibarıyla toplamda 500 bininci satışımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Duster, segmentini uzun yıllardır domine ederken, Sandero ve Sandero Stepway ise B segmentinde iddialarını ortaya koyuyor. Bunlara ek olarak; yılın son çeyreğinde yeni marka kimliğiyle birlikte lansmanını gerçekleştirmeyi planladığımız 7 koltuklu Yeni Jogger ise binek otomobil pazarında önemli bir boşluğu dolduracak. 2023’ün ilk yarısında ise Spring modelimizi de ülkemize getirmeyi planlıyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu