Yenilik

KARAVAN TUTKUNLARI İSTANBUL KARAVAN FESTİVALİNDE BULUŞTU

Türkiye’de karavan turizmi alanında bir ilk olan İstanbul Karavan Festivali, Doğada Yaşam Okulu organizasyonuyla ve Outdoora desteği ile 13-15 Mayıs tarihleri arasında Kilyos’ta düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen karavan meraklıları tarafından büyük ilgi gören festivalde, karavan sahipleri düzenlenen çeşitli etkinliklerin ve doğanın tadını çıkarttı. Karavan sahibi olmak isteyen ziyaretçiler ise birbirinden farklı karavanları deneyimleme fırsatı buldu. Kamp malzemelerinden karavan ekipmanlarına kadar 30’dan fazla markanın stantları ile yer aldığı festivale 160’ın üzerinde karavan katılırken, yaklaşık 5 bin kişi de festivali ziyaret etti.

Karavan tutkunlarını buluşturan İstanbul Karavan Festivali, Kilyos Doğada Yaşam Okulu’nda Outdoora’nın desteği ile 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. 3 gün süren festivale yurdun dört bir tarafından karavan meraklıları akın etti. Karavan kültürünün tüm adımlarının yer aldığı, çeşitli etkinlik, eğlence aktiviteleri, yarışmalar ve atölyelerin düzenlendiği festival, karavan tutkunları tarafından yoğun ilgi gördü. Karavan seyahatleri ve tecrübelerinin paylaşıldığı söyleşilerin de düzenlendiği festivale her yaştan insan katıldı.

Pandemi dönemiyle birlikte artan doğa özleminin ve izole tatil ihtiyacının karavan tatilleriyle giderilmeye başlandığını belirten Outdoora Kurucu Ortağı Fatih Demiraslan, “Karavan tatilleri eskiden bohem gözüken küçük bir kesimin ilgi gösterdiği bir tatil şekliydi. Fakat pandemi sonrasında çok daha fazla insan, sadece tatil değil, aynı zamanda yaşamak için de karavanı tercih etmeye başladı. Tatil tutkunlarına büyük özgürlük veren karavanlar aynı zamanda hibrit çalışma düzenine geçen beyaz yakalılar evden çalışma dönemlerinde de tercihi oldu. Bu kapsamda, outdoor etkinlikleri için geliştirdiğimiz pazar yeri uygulamamız Outdoora ile Doğada Yaşam Okulu’nun düzenlediği bu etkinlikte yer almaya ve destekçi olmaya karar verdik. İnsanların hem doğada keyifli vakit geçirdikleri hem de karavan ile ilgili deneyimlerini paylaştığı bu ekinliğimizle, sektörün ihtiyaç duyduğu bir ihtiyacı gidermiş olduk.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu