Yenilik

FERRARI 296 GTB

MARENELLO’NUN 830 HP’LİK KART ARACI

Ferrari’nin şef teknik sorumlusu Michael Leiters, yeni bebekleri 296 GTB’nin etrafında dolarak aracı anlatıyor.

Uzun zamandır V8 ve V12 motorlara kendini adamış olan Marenello, yeni V6’sını yaptı (hibrit destekli). Onun geleceğini görmüştük ama gücün 800 HP’yi aşmasını beklemiyorduk. Onun şimdiye kadarki en eğlenceli Ferrari’lerden biri olacağını düşünüyoruz. İşte 296 GTB’yi özel yapan unsurları, aracı yapanlardan biri anlatıyor. 

KISA AKS ARALIĞI
“Amacımız 296’nın eğlenceli bir sürüşe sahip olmasını sağlamaktı. Uzunlamasına performansı konusunda sorun yoktu; güç/ ağırlık oranı iyiydi ama yanal performans oldukça zordur. İşte bu yüzden aks aralığını kısalttık ve ağırlık merkezini alçalttık. Bunu ancak yeni platform ve V6 motor ile yapabilirdik. Go-kart gibi hissettiriyor; hiçbir zaman hibrit olduğunu
düşünmüyorsunuz. Direksiyon mekanik olarak F8 Tributo kadar hızlı ama kısa aks aralığı onu yüzde 20 daha hızlı hissettirmesini sağlıyor. Ama tamamen kontrollü. Diferansiyel gibi mekanik parçalarımızın bunda katkısı var. Tüm kontrolleri entegre etme konusunda büyük adımlar attık.” 

V6 İLE DAHA FAZLA AVANTAJ
Ağırlık merkezinin alçak olması gerektiğini biliyorduk. Bu yüzden 90 derece silindir açısı yerine 120 derece açı seçtik. Bu da inanılmaz bir ses getirdi. Aynı zamanda bu sayede egzoz sisteminin yerleşimiyle birlikte daha hızlı gaz pedalı tepkileri elde ettik; bu açıdan F8 Tributo’ya göre daha iyi. Ağırlık merkezi bir yatık alı silindirli motora göre [Porsche 911’in motoru gibi] daha alçak çünkü emme sistemi daha alçakta.”

DAHA FAZLASI VEYA AZI GELECEK Mİ?
“Bunu henüz onaylayamayız [burada da fotoğrafları görülen Assetto Fiorano’dan daha sert bir versiyondan söz ediyor] ama mühendislerimizin yeni şeyler icat edeceğini hayal edebilirsiniz. Her zaman nasıl daha fazlasını yapabiliriz diye düşünmek zorundayız. Daha az güce sahip versiyon gelir mi [F8 Tributo ile olan farkı kapamak için]? Bunu bir mühendise
sormamalısınız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu