Yenilik

BMW M4 CSL

MUTLU YILLAR BAY IŞIK YILI

Daha az ağırlık, daha fazla güç: CSL versiyonu M4, sizi sonsuzluğa ve ötesine götürebilir.

Frank van Meel, BMW’nin M departmanına başladığı şeyi bitirmek için yeniden katıldı. Rolls-Royce’da kısa bir dönemin ardından yeni M’e geldi ve M3 sedan ve M4 coupe gibi modellerin yeni versiyonlarını çıkardı. Önceki gelişinde bu
araçların kendilerine imza atmıştı Bu yıl bize heyecan verici şeyler getirecek: M3 station daha pratik ama biraz daha ağır olacak. M4’ün CSL versiyonu ise çok daha fazlasını vaat edecek. İkinci nesil CSL türünün en agresif ve en kuvvetlisi olacak şekilde tasarlandı. Üretimi 1000 adet ile sınırlı olacak. Muhtemelen 120 bin sterlinlik fiyatıyla çok daha pahalı olacak. Arka koltuklar ve çoğu ses yalıtım malzemesi çıkarıldı.

Daha hafif jantlara ve karbonfiber koltuklara sahip. Daha geniş lastiklere uygun olacak şekilde daha geniş çamurlukları ve yere basma gücü artıracak şekilde revize edilen bir gövdesi var. Süspansiyon güncellenmiş ve güç artırılmış. Aynı 3.0 litre düz altı silindirli motoru kullanıyor ama turbo ile birlikte güç 510 HP’den 550 HP’ye çıkarılmış. Opsiyonel 10 kademeli DSC sistemi ve karbon seramik frenler de sunulacak. Arkadan itişli olacak ama manuel şanzıman bulunmayacak. 550 Nm tork ile baş edemeyeceği için bu tercih yapıldı. Ekstra güç ve 100 kg daha az ağırlıkla birlikte 0-100 km/s hızlanması, 3.3 saniye ile Competition’a göre yarım saniye kadar daha hızlı olacak. Maksimum hız ise yine 290 km/s ile sınırlandırıldı. CSL’de alüminyum kapılar ve kaput bulunmuyor; ya da daha ince cam ve diğer pahalı ağırlık azaltma uygulamaları yok. Bunlardan bazıları 2023’te gelecek M4 CS’te kullanılabilir. Fiyat ve güç açısından ise Competition ve CS arasında konumlandırılacak. 

BİLMENİZ GEREKENLER
Nedir? Sınırlı üretim hafif M4. Teknik özellikleri nedir? Ağırlık azaltma için çıplak bir kabine, geniş iz açıklığına, aero güncellemelerine, daha fazla güce sahip. Kimleri hedefliyor? Pist için yaşayan sürücüleri. Ne zaman alabilirim? 2022 yaz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu