Yenilik

BMW M2

KEYİF ALDIĞINIZ HER ŞEY

2022’de beklediğimiz BMW, arkadan itişli ve manuel şanzımanlı yeni M2 olacak.

BMW’nin ikinci nesil M2’si BMW fanları için birçok şeyi karşılıyor: Klasik 2002’nin sadeliğinden izler taşıyor; düz altı silindirli motora ve arkadan itişe sahip… Bunu yeni M240i’nin daha güçlü versiyonu veya küçük M4 olarak düşünebilirsiniz. Her ikisi de harika. M240i xDrive’ın şasisini, yani özünde küçültülmüş 4-serisi coupe’nin şasisini paylaşıyor. Artırılmış aks aralığı önceki 2-serisi’ne göre dengeyi artırırken 20 inç jantlar ve M Sport süspansiyonlar, yol tutuşta fark yaratacak. Dörtlü egzoz çıkışıyla daha iddialı bir ses bekleniyor. Ayrıca M240i’ye göre büyük arka difüzör ile yere daha sağlam basan bir tasarıma sahip olacak. M2, Meksika’daki fabrikadan standart olarak altı ileri manuel şanzımanla çıkacak ama yine Steptronic sekiz ileri otomatik şanzıman da sunulacak.

Giriş seviyesi araçlar arkadan itişli olacak (çok kademeli DSC ile popüler drift sistemi yer alacak) ama M3 ve M4 gibi, dört çeker xDrive versiyonları da daha sonra sunulacak. M2’nin, güç ve tork açısından 450 HP ile M2’nin CS versiyonunu yakaladığını öğrendik. 1715 kg olacağı tahminiyle hafif bir araç değil ama baz alınan M4’ten 85 kg daha hafif. Resmi olmayan 0-100 km/s hedefi 3.9 saniye. Fiyatı 60 bin sterlin civarında olacak. Ekstra para ödeyerek daha hafif koltuklar ve daha küçük süet kaplu direksiyon simidini almak mümkün olacak.
Pist paketi ise, karbon seramik frenleri getirecek. Peki ya M2 Competition ve CS’in varisi ne olacak? Bu planlarda var ama kaynaklarımız Competition’ın 2024’ten önce gelmeyeceğini söylüyor. CS ise bir yıl sonra onu izleyebilir ve daha az güce sahip M4’ün 480 HP’lik motorunu kullanabiir. Ama 3.0 litre altı silindirli motorun 510 HP’lik versiyonunu kullanırsa, dört çeker sürüş ve sekiz ileri otomatik şanzıman zorunlu olacaktır. 

BİLMENİZ GEREKENLER
Nedir? Daha kompakt ve daha ulaşılabilir bir küçük M4. Teknik özellikleri nedir? M240i şasisi, arkadan itişli sürüş (daha sonra xDrive da gelecek), manuel veya otomatik seçeneği. Kimleri hedefliyor? Safkan BMW tutkunlarını. Ne zaman
alabilirim? 2022 Eylül ayında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu