Sektörel

Nissan’dan Yeni e-Micra

Platform paylaşımı ve Renault’nun deneyimi, Nissan’ın hatchback’ini elektrikli olarak yenilemesini sağlayacak

Teknik detaylar
GÜÇ ÜNİTESİ
40 veya 52 kWs batarya,
önden çekişli, 400 km
menzil
ŞASİ Çelik monokok
SATIŞ TARİHİ
2024/2025

MICRA ELEKTRİKLENİYOR
Nissan eski kahraman Micra’yı, tamamen elekrikli olarak yenileyecek. Renault’nun yeni gelecek 5 modeliyle ikiz olacak. CMF-BEV platformu üzerinde yapılan en az üç araçtan biri olacak ve daha uygun bir maliyetle sunulacak. Neden mi eski kahraman diyoruz? Avrupa satışları 2021’de 36 bine düştü. Yani Suzuki Ignis’ten de az!

EV ÖDEVİNİ KOPYALAMAK
Bu, Renault-NissanMitsubishi Alliance’ın global lider olma yaklaşımının bir parçası. Buna göre her marka
belli pazarlardaki segmentlerde liderliği almayı hedefliyor. Örneğin Renault küçük otomobil gelişimine liderlik ederken Nissan büyük SUV’larda öncülük yapıyor. Micra’nın 3.92 metrelik Renault 5 yakın ölçülere sahip olması bekleniyor. Aynı kapı çerçeveleri, profili ve paketlemeyi kullanacak.

GÜÇLÜ BİR KAYNAK
Daha fazla ortak nokta, 40 ve 52 kWs kapasiteli nikel-manganez-kobalt batarya kimyasında da görülüyor. Renault yöneticileri 400 km menzil sunabileceğini ve hızlı şarj edilebileceğini söylüyorlar. Eleketrik
motorları da aynı olacak. Renault’in 134 HP gücü ön tekerleklere verdiğini biliyoruz. Bir kaynak, aracın son derece çevik bir şehir içi otomobili olacağını ifade etti.

NISSAN’IN ELEKTRİKLİ ÇAĞI
Yeni elektrikli küçük otomobil (Micra ismini taşıyıp taşımayacağı henüz net değil), yapbozun sadece bir parçası. 2022’de
(nihayet) satışa çıkacak Ariya elektrikli SUV ile birlikte Nissan yaşlanan Leaf’in yerine küçük bir elektrikli crossover sunacağını onayladı. Polestar 2 tarzı olacak ve Chill Out konsepti (altta), aracın ön gösterimi oldu. Araç İngiltere’de üretilecek.

Ashwani Gupta
COO, Nissan “Heyecan verici CMF-BEV platformu ile ikonik Micra’nın yerini alacak tamamen yeni modelimizi tanıtacağız. Yakın gelecekte yollarda olacak. Nissan tarafından tasarlandı ve Renault tarafından üretilecek. Avrupa’daki ürün gamımıza daha fazla heyecan katacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu