Haberler

Georg Kacher İle İçeriden

BMW’nin teknoloji şefi Neue Klasse ve yeni öncü araç hakkında konuştu… 6-serisi geri dönebilir…

BMW şef teknoloji sorumlusu Frank Weber, namı diğer Neue Klasse olan ve 60’ların sedanlarına gönderme yapan yeni nesil elektrikli araçlar hakkında yoğun bir çalışma gösterdiklerini söyledi. Weber 2025’te gelecek yeni araçların mevcut i4 ve gelişmiş iX’e göre daha radikal olacağını söyledi. Böylece temiz bir sayfa açarak neler yapabileceklerini ortaya koyacaklar.

Sadece otomobil değil, onlara
güç veren batarya da yeni
olacak. BMW şu anda katı hal
bataryalar üzerine çalışıyor.
Yeni performans elektronik
sistemleri üzerinde de
geliştirmeler yapılıyor.

Daha az parça içeren elektriklilerin gelmesiyle fabrikada daha az alana ihtiyaç duyulacak. BMW bu sayede daha mevcut kompleks araçlara göre maliyetin düşeceğine inanıyor. Weber, “Ölçeklenebilir modüllerle performans odaklı olandan menzil odaklı olan farklı tipte hücrelere yer verebileceğiz” diyor. “Doğru yapıldığında bu gen havuzu, M modelleri dahil ürün gamımıza çok güzel bir şekilde yerleşecek.”

Coupe ve üstü açılan araçlara olan talep yavaşlamaya devam ederken SUV’lar kendisini daha fazla gösteriyor. BMW de M versiyonları dahil iX1’den iX7’ye kadar tempoyu yükseltiyor. Aynı zamanda, kaynaklara göre 4-serisi ve 8-serisi, 2026’da yeni 6-serisi olarak birleşecek. Bu strateji Mercedes’in yeni CLE ile uyguladığı taktiğe benziyor. Bu arada 8-serisi Gran Coupe ise, gelecekte 7-serisi ailesine katılabilir.

Eksik olan parça ise M1, Z1 veya Z8 geleneğini sürdüren öncü araç. Ama Weber bunun rafa kaldırılmadığını söylüyor: “New Class matriks üzerine yapılan ve duygulara hitap eden model gündemde.” Bu heyecan verici. Bir megawatt’lık süper spor aracı (eski hesaba göre 1350 HP) merakla bekliyoruz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu