Test Sürüşü

Dinamik sanat eseri: Yeni Audi E Tron GT

Ayrıntıya gösterilen özen, ileri teknolojiler ve yüksek kalite tutkusu: Dinamik bir sanat eserinin kulağa hoş gelmesi için Audi, e-tron GT’de benzersiz bir ses oluşturmak üzere müzikal yetenek ve teknik yeterliliği harmanladı.

Audi’nin Neckarsulm alanındaki Audi Böllinger Höfe’de elektrikli Gran Turismo’nun üretimi için yeni ve özel teknolojiler kullanıyor ve son rötuşlar yetenekli eller tarafından uygulanıyor. Böylesine dinamik bir sanat eserinin kulağa hoş gelmesi için, Audi, e-tron GT’de benzersiz bir ses oluşturmak üzere müzikal yetenek ve teknik yeterliliği harmanladı. Kulağa güçlü ve ilerici geliyor, tıpkı bir Audi’de olması gerektiği gibi.

Audi e-tron GT’nin üretimi

Audi e-tron GT, markanın Almanya’da üretilen ilk tamamen elektrikli otomobili. Gran Turismo, Neckarsulm’daki Audi Böllinger Höfe üretim hattından çıkıyor. Küçük seri üretim tesisi geliştirildi ve dönüştürüldü. Tesisteki ileri işçilik seviyesi korunurken dijital süreçler ve akıllı teknolojilerle desteklendi. Gelişme ile yeni sanal yöntemler devreye alındı. Montaj hattındaki iş süreçlerinin ve lojistik süreçlerin testleri ilk kez sanal ortamda gerçekleştirildi, konteyner planlama ise VR teknolojisi ile yapıldı. Audi’de bir ilk olarak e-tron GT fiziksel prototipler olmadan tasarlandı. Tamamen elektrikli Gran Turismo’nun geniş gövde elemanları ultra yüksek dayanımlı çelik ve alüminyumdan üretiliyor. Bu malzeme karışımını planlanan miktarlarda üretmek için, el işçiliği ile otomatik üretim teknolojisini birleştiren bir gövde atölyesi kuruldu. Her gövdenin iki kez geçtiği yenilikçi gövde montaj hattında, two-way framer adı verilen yapıyla iç ve dış yan panelleri takmak için on robot kullanılıyor. Bu yapı birleştirilmeyle ilgili üretim adımlarını tek bir sistemde birleştiriyor.


Yüksek kalite tasarım

Gövdelerin üretim hattı ölçüm prosedürü de yeni. Daha da fazla doğruluğu garanti ediyor ve küçük sapmalara çok hızlı tepki verebiliyor. Gövde montaj hattının sonunda titiz el işçiliği devreye giriyor. Deneyimli işçiler ek parçaları yerleştiriyor ve gövdenin son halini kontrol ediyor. Audi e-tron GT’nin tasarımı, üretim kalitesine yüksek hassasiyet gerektiriyor.
Örneğin yan duvar iskeleti, en üst ve en alçak noktası arasında 35 santimetrelik oldukça büyük farka sahip.

Yeni montaj hattı, önceki 16 döngü yerine 36 içeriyor. E-tron GT, bu hattı R8 ile paylaşıyor. Teknik olarak tamamen farklı iki
otomobilin entegrasyonu Volkswagen Grubu çatısında benzersiz. Her iki model aynı sürücüsüz taşıma araçlarını kullanıyor ve elektrikli monoray sistemle hareket ettiriliyor. Hattın bir istasyonunda insanlar ve robotlar
birlikte çalışıyor. Çalışanların özel montaj yardımcıları üretmesi için bir 3-Boyutlu yazıcı da bulunuyor. Üretim hattından çıkan her otomobil otoyol ve şehir içi olmak üzere trafiğe açık alanda 40 kilometre sürülüyor.

Audi e-tron GT’nin e-sesi

Kalite, tasarım veya teknik özellikler olsun, Audi e-tron GT, Audi tutkusuyla dolu bir otomobil. Bu, elektrikli Gran Turismo’nun sesi için de geçerli. Mühendisler Rudolf Halbmeir ve Stephan Gsell, bilgisayarda, ses laboratuvarında, hareket halindeki otomobilde ve müşteri çalışmalarında elektronik bir sesi tasarladı ve geliştirdi.

Her elektrikli otomobilde olduğu gibi, e-tron ,GT de yasal akustik araç uyarı sistemine (AVAS) sahip, ancak daha geniş bir akustik spektrum kullanılıyor. Öndeki hoparlör AVAS sesini yayıyor. İsteğe bağlı ses paketini sipariş eden müşteriler için arkaya ikinci bir hoparlör ekleniyor. İki hoparlör içeride çok özel bir ses deneyimi sağlıyor. İki kontrol ünitesi, hız
veya gaz pedalı konumu gibi değişkenlere bağlı olarak e-tron GT’nin sesini sürekli olarak ayarlıyor. Audi Drive Select sistemi, sürücülerin sesi deneyimlemek isteyip istemediklerini ve yoğunluğunu belirlemelerine olanak tanıyor.

Her elektrikli otomobilde olduğu gibi, e-tron GT de yasal akustik araç uyarı sistemine (AVAS) sahip, ancak daha geniş bir akustik spektrum kullanılıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu